Den doktorandů FIS a oslavy masopustu. Týdenní přehled akcí

5. 2. 2018 | | Studentský život Šance

Zkoušky jsou úspěšně za námi a nový semestr pomalu klepe na dveře. Jak si ale zpříjemnit týden volna? Nechte se inspirovat našim přehledem. Během následujícího týdne se můžete těšit na oslavy masopustu, cestovatelskou přednášku nebo prezentaci vědeckých výzkumů doktorandů Fakulty informatiky a statistiky. Pokud vám to nestačí, můžete se vydat poznávat tajuplné zákoutí Starého Města.

Pondělí 5. února

Na půdě Vysoké školy ekonomické začne Orientation Week, seznamovací týden pro zahraniční studenti. Během něj se seznámí se školou a životem v Praze. Organizátorem je Oddělení zahraničních styků VŠE.

Úterý 6. února

Knihovna Václava Havla ve spolupráci s nakladatelstvím Karolinum zve na diskusní večer na téma Náboženství a násilí- konflikty nových náboženství“. Diskuze o historii a nových formách náboženství se bude konat v Knihovně Václava Havla v Praze 1 od 19:00.

Středa 7. února

Pokus vás zajímá cestování do nejvzdálenějších koutů naši planety, nenechte si ujít Cestovatelské středyNové budově Národního muzea. Hosty první přednášky budou horolezec Radek Jaroš s přednáškou o Antarktidě a Austrálii a zpěvák Dan Bárta, který představí Papuu Novou Guinei. Začátek přednášky je v 19:00.

Čtvrtek 8. února

Fakulta informatiky a statistiky pořádá vědecký seminář s názvem Den doktorandů FIS“, během kterého mají jednotliví doktorandi možnost prezentovat své výzkumy před akademickou obcí a širší veřejností. Konat se bude v přednáškových místnostech FIS ve čtvrtém patře Nové budovy od 9:00 do 14:00.

Pátek 9. února

Máte rádi pražské pověsti a chcete poznat Staré Město z úplně nového pohledu? Přidejte se na prohlídku s názvem Tajuplné průchody Starého Města, kterou organizuje Muzeum pražských pověstí a strašidel. Začátek je v 18:00 na Anenském náměstí.

Sobota 10. února

Starostka městské části Praha 3 zve na tradiční Žižkovský masopust, který se bude konat až do neděle 13.2. na náměstí Jiřího z Poděbrad. Těšit se můžete na vystoupení kapel, hody, průvod a mnoho dalšího.

Foto: archiv iListu

Mohlo by tě zajímat: