Do školy na inlajnech

1. 5. 2005 | | Nezařazené

Zavést přezouvárnu pro studenty, kteří se s příchodem jara rozhodli vyrážet do školy na inlinech, se rozhodl rektorát VŠE. „Chceme vyjít vstříc studentům, které již nebaví mačkat se v přeplněných vozech hromadné dopravy,“ sdělila Bulvě proděkanka pro in-liniku Inka Lajnová. Místo pro ukládání bruslí bude vyhrazeno v přízemí staré budovy na Žižkově místo současné počítačové studovny.

Zavést přezouvárnu pro studenty, kteří se s příchodem jara rozhodli vyrážet do školy na inlinech, se rozhodl rektorát VŠE.

„Chceme vyjít vstříc studentům, které již nebaví mačkat se v přeplněných vozech hromadné dopravy,“ sdělila Bulvě proděkanka pro in-liniku Inka Lajnová. Místo pro ukládání bruslí bude vyhrazeno v přízemí staré budovy na Žižkově místo současné počítačové studovny. „Díky zavedení bezdrátového připojení přes Spidermana už nebude škola tolik počítačů potřebovat. Ať si studenti koupí notebooky a platí,“ vysvětluje opatření Motáš Slavíček z Výpočetního centra.

Tomáš Velehorský z Technicko-správňáckého oddělení (TSO) už má připravené a narýsované plány. „Prostor rozdělíme barevným pletivem,“ slibuje Velehorský, vytáhnuv ze zamčeného šuplete svitky, a vysvětluje: „Jednotlivé kóje budou určeny pro specializace nebo obory nebo jak se teď ty kruhy jmenujou. Každý, kdo bude chtít do školy jezdit na bruslích, se musí nahlásit u mě. Je nutno vyplnit obsáhlý dotazník, odevzdat vzorek moči a podepsat čestné prohlášení, že nebude krást ani poškozovat brusle ostatních.“

Taktéž je nezbytné zaplatit registrační poplatek 250 korun za semestr za každou brusli, helma bude za 50, chránič za 25. Žadatelům TSO sejme otisky prstů jako součást boje s organizovanými skupinami zlodějů kolečkových bruslí. „Každý, a to bych rád zdůraznil, každý musí mít vlastní sáček se zdrhovadlem viditelně označený jménem občanským a uživatelským. Do toho bude po vyučování ukládat přezůvky. Aby se nám tu nepovalovaly bačkory, to známe, chuligáni s nimi pak po chodbách hrají fotbal,“ popisuje projekt Velehorský.

Mohlo by tě zajímat: