Feministická ekonomie a krása rakouských žen

1. 5. 1998 | | Studentský život

Přijedete-li na Vídeňskou univerzitu, trknou vás na první pohled dvě věci: všudypřítomný feminismus a ne příliš půvabné Rakušanky. To druhé konstatuji velmi diplomaticky. Ne že byste na ulici nepotkali hezké ženy. Potenciální ochota k pářeni je v cizineckém segmentu značná. Problém spočívá v tom, že ochota příslušné samice se pářit je zpravidla nepřímo úměrná její atraktivnosti.

Přijedete-li na Vídeňskou univerzitu, trknou vás na první pohled dvě věci: všudypřítomný feminismus a ne příliš půvabné Rakušanky. To druhé konstatuji velmi diplomaticky.

Ne že byste na ulici nepotkali hezké ženy. Najdete. Jenže to jsou na sto procent cizinky. Přesněji řečeno, část cizinek. Potenciální ochota k pářeni je v cizineckém segmentu značná. Problém spočívá v tom, že ochota příslušné samice se pářit je zpravidla nepřímo úměrná její atraktivnosti.

Feminismus tu na vás vyskočí cobydup. Otevřete noviny. Bum! Vláda se zasazuje za rovnoprávnější postavení žen na pracovištích. Otevřete seznam přednášek. Bác! Institut zavedl nově kurz Feministická ekonomie. Otevřete okno. Prásk! Už vás podezírají z okukování a sexual harassmentu.

Existují tady určité spojnice? Souvisí nějak příklon k feminismu s krásou žen? Troufám si tvrdit, že ano. Žena, která není příliš atraktivní, a o kterou se proto muži příliš nezajímají, začne tento fenomén dříve nebo později pociťovat jako diskriminaci. Odtud je už pak jen krůček k přijetí ideologie feminismu. No posuďte sami, už jste někdy viděli krásnou feministku? Stačí se podívat do Spojených států. Všechny feministky jsou ošklivé a připomínají muže. Většina feministek jsou lesbičky.

Kolega filozof potkal v ročníku mladou dámu. Nebyla ani půvabná, ani chytrá. Chce psát diplomovou práci. Logika jí moc nejde. Gnozeologie jakbysmet. Ontologie je příliš složitá. Řešení? Píše diplomku o feministické filozofii.

Marek Loužek

Autor je student 3. semestru IS F1

nyní pobývá na Vídenské univerzitě

Mohlo by tě zajímat: