Futsalová reprezentace VŠE zazářila v Římě, domů veze bronz

18. 11. 2021 | | Sport Futsal tým reprezentace VŠE

Reprezentace Vysoké školy ekonomické ve futsalu se po neúspěchu v pražské skupině Univerzitní futsalové ligy ukázala v plné síle na Univerzitních hrách v Římě, jež se konaly minulý týden. Jednalo se již o šestý ročník turnaje, při kterém se utkaly univerzitní týmy různých sportů z Evropy, Afriky, Středního východu a Asie. 

Futsalisté z Vysoké školy ekonomické započali svou výpravu do Říma úspěšnými zápasy s týmy z Paříže a Milána a jejich porážkou se skóre 3:1 s ESSCA Paris a následně 2:1 s Università degli Studi di Milano. Další den se se svým nasazením proti vysokoškolákům z ESADE Barcelona vyhoupli do čela tabulky, když své soupeře zdolali v poměru 4:0. Poslední zápas základní skupiny jim tak přinesl i třetí tříbodový zisk a reprezentanti ekonomky s celkovým skóre 9:2 postoupili s devíti body do turnajového osmfinále.

Tam jejich boj neskončil a triumf proti pařížské vysoké škole HEC Paris, kterou zdolali se skóre 3:0, zajistil týmu VŠE čtvrtfinálový zápas. V něm si poradili s finalisty z maďarské Budapest University of Technology and Economics v poměru 3:1. Se silným soupeřem se reprezentace utkala až v semifinále, které pro ni skončilo první porážkou, a to týmem bratislavské Komenského univerzity. 

Ve finále tak futsalisti z VŠE nastoupili do boje o bronzovou medaily proti známému soupeři ESADE Barcelona. Stejně jako v úvodu si se španělskými reprezentanty hravě poradili a s vítězstvím 9:2 obhájili třetí místo. Spokojenost s výsledkem prokázali taky prostřednictvím svého vyjádření na facebookové stránce fotbalové a futsalové reprezentace VŠE. „Tak jsme třetí no a co. Po smolné prohře v semifinále proti klukům z Bratislavy jsme si spravili chuť proti Španělům a do Česka přívážíme bronzové medaile! Skvělý týmový výkon od začátku až do konce v turnaji i mimo něj. Děkujeme všem za podporu,” uvádí tým ve svém vyjádření.

​​Autorem článku je Šárka Brunclíková.

Foto: Facebook Fotbalová a futsalová reprezentace VŠE v Praze

Mohlo by tě zajímat: