Ekonomku od titulu Hokejové bitvy dělilo sto dvacet vteřin

5. 12. 2018 | | Sport bitva_3

Prvního listopadu byli hráči reprezentace VŠE nejblíže historickému vítězství v osmé Hokejové bitvě. Stal se prvním týmem za celou dobu existence soutěže, který porazil Univerzitu Karlovu (UK) v semifinále. Ta tak poprvé nehrála o pohár a po porážce 3:1 se musela smířit s bojem o třetí místo. Zato ekonomku dělily od celkového vítězství dvě minuty. Tým ale dostal gól od Českého vysokého učení technického (ČVUT) na 2:2 a padl po napínavých nájezdech. Průběh turnaje zhodnotil kapitán reprezentace ekonomky Adam Němec.

Dokázali jste jako první tým v historii porazit UK v prvním zápase. Jak jste to prožívali?

Po zápase to byla čistá euforie. Věřím, že pokud bychom hned poté nastoupili proti ČVUT, byl by titul náš. Bohužel jsme museli dva zápasy čekat a trochu jsme vytuhli.

Jak se tým srovnával s vyrovnáním dvě minuty před koncem finálového zápasu?

ČVUT hrál celý zápas skvěle, ale když dal Olda (Oldřich Heža, pozn. red.) gól na 2:1, tak už jsme se viděli s titulem nad hlavou. Nedokázali jsme se však ubránit a srovnávací branka byla ledovou sprchou. Následující dvě minuty jsme mohli být rádi, že vůbec došlo na nájezdy.

Jak jsi vnímal průběh nájezdů?

Nasadili jsme hráče, o kterých jsme věděli, že jsou šikovní a věří si ve vypjatých chvílích. Nájezdy jsou ovšem čistá loterie a štěstí se přiklonilo na stranu ČVUT.

Vážíš si nakonec druhého místa z Hokejové bitvy?

Určitě si ho vážíme. Co si pamatuju, tak jsme zatím nikdy nebyli blíže k titulu. Ale i tak má druhé místo dost hořkou příchuť.

Jsi spokojený s atmosférou, která během akce zavládla mezi fanoušky?

Atmosféra byla neskutečná i ve srovnání s předešlými ročníky. Fanoušci VŠE byli samozřejmě nejlepší, ale chtěl bych poděkovat všem za vytvoření nádherné kulisy. Každý rok je Bitva výjimečná akce a hrát před skoro plnou arénou posune úroveň o dvě třídy výše. Mimo jiné bych rád poděkoval i naší rektorce Haně Machkové, která nás jako vždy podporovala oba dva zápasy na lavičce.

Jak probíhaly oslavy?

Kdybychom vyhráli tak by to byla asi zajímavější otázka. Ale i tak jsme si after-party užili.

Podařilo se letos sestavit kvalitní tým s potenciálem na příští ročník Hokejové bitvy? Mohl by tentokrát ten vysněný titul přijít?

Tento rok se sešla opravdu skvělá parta v čele se starou gardou, kterou tvoří trenér Peter Hupka, Marek Herna či skvěle chytající Adam Uhlík. Úspěch ovšem přisuzuji mladé generaci. Podle mě to kluci příští rok s přehledem vyhrají.

Foto: archiv redakce

Mohlo by tě zajímat: