ISIS vám předměty nezaregistruje

22. 8. 2005 | | Zprávy ze školy

Studenti, kteří se od dnešního rána snažili upravit svůj rozvrh, se většinou setkali s neúspěchem. Příčinou je zrejmě přetížení serveru, který by měl obsluhovat registrace a zápisy. Výpočetní centrum během dopoledne dokonce celý server odstavilo mimo provoz. Podle informací z oficiálních stránek školy se objevila závada v modulu pro registrace „projevující se neúnosně dlouhou dobou odezvy“.

Nový Integrovaný studijní informační systém (ISIS), který by měl zajišťovat mimo jiné i registrace a zápisy předmětů, se potýká s vážnými problémy.

Studenti, kteří se od dnešního rána snažili na adrese isis.vse.cz upravit svůj rozvrh, se většinou setkali s neúspěchem. Příčinou je zrejmě přetížení serveru, který by měl obsluhovat registrace a zápisy. Výpočetní centrum během dopoledne dokonce celý systém odstavilo mimo provoz.

Podle informací z oficiálních stránek školy se objevila závada v modulu pro registrace „projevující se neúnosně dlouhou dobou odezvy“.

Výpočetní centrum přitom předem ujišťovalo, že je systém na přetížení připravený. K tomu mělo dopomoci rozdělení zátěže mezi více serverů: „Tři nové aplikační servery budou schopny obsloužit dva až tři tisíce uživatelů současně,“ uvedl například v květnovém vydání Studentského listu Zdeněk Tlustý z oddělení Správy unixových systému.

Podle vedoucí Oddělení správy lokální sítě RNDr. Dany Čermákové by mohly být registrace a zápisy opět zprovozněny již od zítřejšího rána.

Nový informační systém dodává na základě vyhraného tendru společnost Gitus. Podle prorektora pro informační systém RNDr. Igora Čermáka, CSc., vyšel školu na více než šestnáct milionů korun.

Mohlo by tě zajímat: