Jarov III. G zůstává v létě otevřen. Zrekonstruuje se budova F

24. 5. 2016 | | Zprávy ze školy Jarov III. G, thalerova kolej

Nejen areál kolejí VŠE na Jarově se během následujícího roku výrazné změní. Už během léta rekonstrukci podstoupí i samotné koleje. Na Jarově III. G se některé pokoje předělají. Využívat je bude xPORT. Větší změny ale zažije Jarov III. F. Studenti se mohou těšit na mikrovlnky nebo nové skříně. V lednu by měl přibýt další nábytek.

Jen před pár dny padlo rozhodnutí nechat kolej Jarov III. G v létě otevřenou. Původně měla být zavřena z důvodu rekonstrukcí. Ty se tak přesunou do protilehlé budovy F. Na stránkách Správy účelových zařízení (SÚZ) je uvedeno, že se na buňkách objeví mikrovlnky, nové skříně v chodbičce, osvětlení a nové elektrické zásuvky. Pokoje budou i nanovo vymalovány. Tímto způsobem se v létě připraví pokoje, které budou v lednu vybaveny i novým nábytkem.

Opravy jsou naplánovány postupně na šestém až desátém patře. „Letní“ studenti budou nejdříve umístěni do druhého až devátého patra, opravy začnou v patrech deset a jedenáct. Následně se ubytovaní z devátého přesunou na patro jedenácté a tak dále.

Lůžka na G pro xPORT

I když budova G bude nakonec v létě v provozu, menší opravy tu probíhat budou. „Plánem je vyhradit jedno poschodí Business Acceleratoru xPORT,“ uvádí Zima. xPORT totiž sídlí ve vedlejší budově. Podle Zimy jde o přidanou hodnotu akcelerátoru, protože pracovníci jsou častou v prostorách xPORTu do pozdních hodin a pokoje na G proto mohou využít k přespání.

SÚZ už na svých webových stránkách zveřejnila i podmínky pro ubytování na příští akademický rok. „Oproti letošnímu roku se ceny ubytování mírně zvýší, přibližně o dvě až tři procenta. Například pokoje na budově A byly doposud  nedoceněny,“ vysvětluje ředitel SÚZ. „Během roku už nájem dále zvyšovat nebudeme,“ dodává. Pokud máte o ubytování na koleji v příštím semestru zájem, podávání žádostí je už zpřístupněno.

ČTĚTE TAKÉ:

Mohlo by tě zajímat: