Kandidát na krále chce ráj pro studenty

26. 4. 2008 | | Rozhovory, Studentský život

Jednoho večera v jedné žižkovské hospodě padl mezi skupinou spolužáků návrh nominovat Lukáše Pavla na Krále Majálesu 2008. Ačkoli se mu do akce zprvu nechtělo, nakonec se ale nechal přemluvit. Volba krále se bude konat přímo na Majálesu, který se koná 30. dubna na koupališti Džbán.

Jednoho večera v jedné žižkovské hospodě padl mezi skupinou spolužáků návrh nominovat Lukáše Pavla na Krále Majálesu 2008. Ačkoli se mu do akce zprvu nechtělo, nakonec se ale nechal přemluvit. Volba krále se bude konat přímo na Majálesu, který se koná 30. dubna na koupališti Džbán.

Proč jsi se rozhodl kandidovat?
Myslím, že je to moje povinnost, vzhledem k letům, kterém jsem tu strávil. Musím té škole nějak vrátit všechno, co mi dala a vzala.

A není v tom třeba i to, že se chceš prosadit za školu? Přece jenom, když se podíváš na vítěze minulých Majálesů, nikdy to nevyhrál nikdo z VŠE.
To s tím souvisí. Určitě je to i o té propagaci. Já se totiž obávám jedné věci. Všechny ty školy do toho jdou naplno a mně připadá, že my, ekonomové, jakoby jsme hledali jiný hodnoty. A proč? Je to škoda, vždyť my ten studentský život máme taky. I když je to na VŠE hodně o anonymitě.

Čím myslíš, ze je způsobené to, že se moc neangažujeme v podobných akcích?
Lidé se nepotkávají, to pozná každý už v prváku. Já jsem začal vídat spolužáky až teď na vedlejší specializaci a přijde mi to fakt fajn. A třeba právě toho 30. dubna na Majálesu je skvělá možnost, jak se potkat. A čím víc nás tam přijde, tím lépe. Musíme ukázat, že i my z VŠE jsme parta lidí, kteří nejsou jen individualisti, ale že se umíme i bavit.

A jak konkrétně hodláš okouzlit voliče?
Jdu do toho se svým konceptem Studentského ráje. Ten představím v nové studentské hymně, protože Gaudeaumus už je trochu zastaralý. Chce to nějakou pecku. Budu vystupovat společně s kapelou Luxus, což jsou taky lidi tady z VŠE.

Můžeš nám prozradit něco víc o tom Studentském ráji?
Já do toho nechci jít jen za svoji školu, chci udělat něco pro všechny studenty. Studentský ráj je koncept něčeho, co mi trochu chybí. Chtěli bychom vytvořit jedno místo, moc rád bych to vymyslel i s primátorem. Takový klubík nebo relaxačně zábavný centrum, kde si každý přijde na svý. Připojení na WI-FI, levný drinky, dobrý jídlo, místo, kde si budete moci v klídku přečíst skripta, ale zároveň si zahrajete squash na ISIC. Aby to bylo pro všechny – pro ty z Žižkova, ze Strahova i z Dejvic.

Hezký. Prozradíš nám něco o sobě?
Jsem z vlahých Krkonoš a pořád se tam rád vracím. Nezanevřel jsem na ně. Hory mám hodně rád. Z Trutnova, odkud jsem, je to na hory kousíček. Co by skibusem dojel. Taky tam mám svůj klavír, velký křídlo. To mi tady v Praze chybí.

Říkal jsi, že Majáles se bude konat 30. dubna…

Jo, Majáles se koná ve středu 30. dubna a den na to je státní svátek. Určitě více informací je na mých webových stránkách lukaspavel.blog.cz nebo stránkách Majálesu.

Díky za rozhovor a ať ti to vyjde.

Mohlo by tě zajímat: