Kurz Photoshopu nebo auditorem na zkoušku. Týdenní přehled akcí

21. 10. 2018 | | Studentský život Pražský hrad

V záplavě průběžných testů je ten pravý čas se odreagovat a vyrazit ven, třeba na alkoholovou bitvu univerzit. Pokud máte spíš chuť se rozvíjet, ve čtvrtek se chystá přednáška o možnostech studia v Německu. O státním svátku se otevřou dveře Poslanecké sněmovny i Senátu.

Pondělí 22.10.

Nový týden můžete začít koupí nového vydání iListu, které se tentokrát věnuje tématu inovací. Prodejní stánek je jako obvykle umístěný mezi menzami v Italské budově a v hlavním vestibule v prostorách školy na Jižním Městě.

Úterý 23. 10.

Nestihli jste minulý kurz práce s Photoshopem pořádaný studentským spolkem 4FIS? Upravovat obrázky a tvořit grafiku se naučíte na druhém kurzu Základů Photoshopu  v SB 335 od 18:00. Potřebujete jen vlastní notebook s Adobe Photoshopem.

Vylepšit řečnické schopnosti a zároveň zdokonalit angličtinu si můžete v rámci Public speaking with VŠE Toastmasters Přijďte v půl osmé do RB 212.

Středa 24. 10.

Zajímá vás audit, ale nevíte, jestli je to pro vás to pravé? Společnost EY si pro vás nachystala možnost zkusit si audit nanečisto. Přijďte v 16:30 do sídla společnosti.

Legendární alkoholová bitva Gaudeamus Alkotour se blíží, tak nezapomeňte přijít reprezentovat VŠE ve 20:00 do Malé sportovní haly. Nebude chybět hudební doprovod, vystoupí třeba Rytmus nebo Matamar. Studentský lístek stojí v předprodeji 149 Kč, na místě vás vyjde na 220 Kč.

Čtvrtek 25. 10.

O možnostech studia, stáže ale třeba i dobrovolnictví u našich západních sousedů se dozvíte na přednášce Do Německa na zkušenou. Rady a tipy vám předají studenti, kteří si podobnými projekty sami prošli. Prezentace začne v 18:00 v RB 211.

Café Evropa pořádá v Evropském domě od 18:00 debatu na téma Vztahy EU a USA – jsme v obchodní válce? Zaměří se zejména na cla uvalená prezidentem Donaldem Trumpem na některé evropské suroviny a jejich možné zavedení na další produkty. Hosty debaty budou publicista Radek Joch a bývalý velvyslanec České republiky v USA Petr Kolář. Pro účast je třeba se registrovat.

Jaké to je strávit půl roku v Austrálii se dozvíte na přednášce Klubu cestovatelů od 19:45 v Likešově aule.

Jak připravit fundraisingovou kampaň a prodat svůj produkt potenciálním partnerům se dozvíte na workshopu spolku AEGEE s názvem Jak získat svůj prostor. Celou akcí vás provede Pavel Filip, známý ze studentské konference osobního rozvoje Rise and Shine. Workshop se bude konat od 19:45 v místnosti SB 211.

Sobota 27. 10.

Na Smíchovské náplavce vás od 10:00 čeká Polívkobraní. Kromě tradičních českých polévek budete moct ochutnat i známé zahraniční speciality, jako pho, boršč nebo bouillabaisse. Na své si přijdou i vegetariáni.

Neděle 28. 10.

U příležitosti státního svátku se Poslanecká sněmovna od 9:00 do 16:00 otevře veřejnosti. Uvidíte zasedací sál, jednací místnosti výborů a další prostory. Prohlídka s průvodkyní zabere asi hodinu. Vstup je zdarma.

Své prostory zpřístupní i Senát. Valdštejnským palácem vás provede průvodce, Kolovratský palác si pak projdete sami. Prohlídky začínají vždy v patnáctiminutovém intervalu. I tady je vstup zdarma, poslední prohlídka začne v 15:00.

Mohlo by tě zajímat: