Letní lásky jsou vítězi VŠE HLEDÁ TALENT, oslnily Lucernu

2. 12. 2016 | | Rozhovory, Studentský život VŠE_TALENT

Další ročník VŠE HLEDÁ TALENT má svého vítěze. Na Plese VŠE převzalo výhru taneční uskupení Letní lásky ve složení: Aleš Kožený, Jaroslav Novák, Kateřina Chalupská a Kate Labedeva. Před třemi lety skončili druzí, letos už však poznali, jak chutná vítězství. Na otázky ohledně tanečního vystoupení odpovídal Aleš Kožený.

V soutěži VŠE HLEDÁ TALENT jste nebyli žádní nováčci. Pomohly vám získané zkušenosti z minulosti při přípravě letošní choreografie?

Talentu jsme se zúčastnili před třemi lety, kdy jsme skončili na druhém místě. Když jsme se letos dozvěděli, že mají možnost se přihlásit finalisté z přechozích ročníků, neváhali jsme ani minutu. Zkušenosti z předešlé účasti nám určitě pomohly. Věděli jsme, že musíme udělat show s poutavým příběhem.

Takže nápad sestříhat známé písničky na téma Letní lásky přišel hned?

Abych se přiznal, tak v tom jsem naprosto nevinně. Zásluhy za námět musím připsat mým skvělým kamarádům a tanečníkům z naší skupiny. Chtěli jsme tančit na hudbu, která bude bavit nás i publikum. A to se nám, myslím, povedlo.

Letní lásky

Letní lásky

Tančíte závodně, ale stejně – nepřišla tréma?

Na publikum zvyklí jsme, ale vystoupit před plnou Lucernou, to se člověku poštěstí jen párkrát za život. Za sebe musím říct, že ve mně převládla spíše chuť si to užít než tréma. Diváci byli skvělí, ostatně jako celý večer.

Tančíte v tomto složení běžně nebo ne?

Tuhle „čtyřku“ jsme dali dohromady speciálně pro VŠE HLEDÁ TALENT. Soutěžně tančíme v párech já s Káťou z Českého vysokého učení technického a Jarda s Kate. Ti jsou oba z ekonomky. Na trénincích se běžně potkáváme, trénujeme na jednom sále, ale že bychom si čas od času zatancovali ve skupině, to ne. Tohle byla speciální příležitost. Na druhou stranu se ještě párkrát s touhle show ukážeme na některých tanečních ukázkách.

VŠE HLEDÁ TALENT

Kdo z vašich konkurentů se vám v soutěži líbil?

Od semifinálového večera ve Vencovského aule se nám líbili hudebníci s písničkou Highway To Hell, kteří skončili za námi. Ti byli super a vítězství by si určitě zasloužili taky. Tanečník, který skončil třetí, byl taky výborný. Z tanečního hlediska oceňujeme jeho parádní kontrolu těla.

Čekají vás teď nějaké soutěže, na které by se mohli případně vaši noví fanoušci přijít podívat?

Momentálně je klidnější období, co se týče soutěží. Ovšem s blížícím se koncem roku začíná příprava na mistrovství republiky v latinskoamerických tancích, které se letos shodou okolností koná v Lucerně poslední únorový víkend. Pro tanečníky je mistrovství vrcholem sezóny a všichni mu věnují zvýšenou pozornost. Pokud by se někdo rozhodoval, jestli nás přijít podpořit, tak nemusí váhat ani vteřinu.

Foto: Kristýna Kantková, Filip Kubus

Mohlo by tě zajímat: