Náhoda neexistuje

13. 5. 2008 | | Rozhovory, Sport

Od března 2008 se na VŠE rozjede nová pokerová liga uniPOKER pro studenty vysokých škol. Studentský list přináší rozhovor s jejími zakladateli – správcem ligy Petrem Veličkou a koordinátorem Tomášem Reinbergrem.

Od března 2008 se na VŠE rozjede nová pokerová liga uniPOKER pro studenty vysokých škol. Studentský list přináší rozhovor s jejími zakladateli – správcem ligy Petrem Veličkou a koordinátorem Tomášem Reinbergrem.

Jak vznikl nápad založit pokerovou ligu?
Petr: K tomuto nápadu jsem byl vlastně dotlačen svým okolím, které mělo zájem hrát stále více turnajů v pokeru Texas Hold´em. A také jsem si říkal, že by byla škoda pořádat turnaje jen pro mé známé.

Jak těžké bylo nápad skutečně zrealizovat?
Petr: Nejdříve bylo nutné domluvit sponzora, který by ligu spolufinancoval, protože podobný projekt není možné utáhnout z vlastní kapsy. Toho se po dvouměsíčním jednání podařilo dosáhnout. Poté jsme spolu s Tomášem vymysleli systém ligy, webové stránky a způsob propagace.

Vyšla vám škola nějak vstříc?
Tomáš: Ano, propůjčila nám místnost pro přednášku o pokeru.

Co je to vlastně poker Texas Hold´em?
Petr: Je to nejoblíbenější varianta pokeru, hraje ji na světě více než 180 milionů lidí. Texas Hold´em dělá zajímavým především to, že v něm velmi záleží na strategii a taktice hráče více než na náhodě.
Tomáš: Profesionální hráči říkají, že náhoda v Texas Hold´em neexistuje. Tato varianta je tolik oblíbená kvůli své jednoduchosti a zábavnosti. Pravidla člověk pochopí během pěti minut. Také proto prožívá v současnosti velký boom. Třeba v Americe ho hraje každý druhý a velmi oblíbený je také v severských státech.

Komu je uniPOKER určen?
Tomáš: Zkušeným hráčům i úplným začátečníkům, na stránkách je seznamovací hra, která vás jednoduše seznámí s pravidly.

Jak se mohou studenti zúčastnit?
Petr: Všechno je řízeno přes webové stránky. Tam se studenti přihlásí jak do ligy, tak i do turnajů. Najdou tam všechny informace, které potřebují včetně žebříčků s umístěním. Jenom je potřeba zaplatit registrační poplatek na semestr 300 korun.
Tomáš: Zájemci můžou přijít na přednášku o pokeru, která se uskuteční 26. února od 16.15 v posluchárně B. Tam se dozví od experta o zajímavostech této hry a také další informace o uniPOKERu.

Jaký je systém pokerové ligy?
Tomáš:Liga se skládá ze tří on line turnajů měsíčně a jednoho živého, který se odehraje v pokerovém klubu s originálními stoly, žetony i dealery. Vítězové turnajů mají možnost vyhrát hodnotné ceny od sponzora.
Petr: Na konci semestru pak budou tři nejlepší hráči a jeden losovaný odměněni vstupem na profesionální turnaj.

Více informací najdete na uniPOKER.cz

Mohlo by tě zajímat: