Olympiáda duševních sportů

1. 6. 2002 | | Sport titulní obrázek

V několika uplynulých měsících jste se na tomto místě setkávali s pravidly známých i neznámých her. Dnes vás pozvu na jednu zajímavou akci s názvem Olympiáda duševních sportů. Proběhne o víkendu 21. – 23. června 2002 v Tyršově domě v Praze.

Co se bude dít? Budou zde probíhat turnaje v různých hrách, např. v šachu, dámě, piškvorkách, othellu, entropii, scrabblu a jiných, dále paměťové soutěže, představení nových her a volné hraní. Také budete moci řešit různé hlavolamy. Turnaje budou jak pro začátečníky, tak i pro pokročilé, olympijským vítězem se tedy může stát kdokoliv. Můžete si také přijít zahrát jen tak, a to kteroukoliv z více než 100 různých her.

Poprvé se podobná akce uskutečnila v roce 1997 v Londýně a od té doby se tam pořádá každoročně. V loňském roce se konala i v Praze. O tom, jak to probíhalo, si můžete počíst na http://www.hrejsi.cz/olympiada nebo na http://www.msoworld.com. Mezi nejzajímavější turnaje patřil Maratón ve Scrabblu, který měl nakonec dva vítěze. Oba dokázali hrát nepřetržitě téměř 62 hodin.

Na závěr jedna sirková úloha pro ty, kteří pravidelně řešili úlohy. Opravte rovnici na správnou přemístěním dvou zápalek.

Sirky Hlavolam se sirkama

Mohlo by tě zajímat: