Příští týden proběhne veletrh Šance. Jaké novinky přinese?

10. 3. 2018 | | Zprávy ze školy Veletrh Šance

Už za pár dní se bude na půdě Vysoké školy ekonomické konat pravidelný třídenní veletrh pracovních příležitostí ŠANCE. Od úterý 13. března do čtvrtka 15. března atrium Rajské budovy zaplní nejžádánější zaměstnavatelé v České republice napříč všemi odvětvími – od financí, přes marketing až po IT. Kromě vystavovatelů čekají na návštevníky doprovodné aktivity.

Veletrh je určen pro studenty, kteří končí školu a absolventy nebo pro ty, co se rozhodli dělat během studia i něco víc – ať už nahlédnout do firemního světa nebo poznat současné možnosti na trhu práce. Účastníci dostanou při vstupu do atria nálepku s označením stupně jejich studia a informací, zda hledají práci na částečný nebo plný úvazek.

Během tří dnů se zájemcům představí více než 120 společností, mezi kterými budou kromě firem také studentské spolky a oddělení vysoké školy. Většina společností jsou již stálými návštěvníky veletrhu. Některé však budou mít letos na Šanci premiéru – mezi ně patří firmy Mediafactory, Yanfeng nebo Baxter.

Šance není jen o hledání zaměstnání

V rámci doprovodního programu se lze setkat s profesionálními kouči. Kromě nich budou mít zájemci také možnost zkonzultovat svůj životopis nebo LinkedIn profil na osobních setkáních s HR specialisty. Chybět samozřejmě nebude ani focení profesionálních fotek do životopisů. Na začínající podnikatele pro změnu čekají odborníci ze společnosti CzechInvest, kteří budou poskytovat konzultace o možnosti podpory podnikání v rámci programů CzechStarter a ChechDemo.

Studenti se mohou těšit i na soutěž v hraní her ve virtuální realitě, kterou představí společnost L´Oréal nebo zážitkový trenažér Paralelní životy společnosti ArtMovement. Účelem trenažéru bude zprostředkovat zájemcům pracovní den ve firmě zaměstnávající duševně nemocné lidi. Každý den bude navíc probíhat soutěž o hodnotné ceny darované vystavujícími společnostmi.

Podrobné informace o veletrhu lze nalézt zde.

Mohlo by tě zajímat: