Rektorka VŠE se stala členkou předsednictva Českého klubu Fair Play

16. 10. 2016 | | Sport, Zprávy ze školy Hana Machková

Český klub Fair play (ČKPF), jehož hlavním cílem je vyhledávat a oceňovat sportovní činy, jmenoval nové členy svého předsednictva. Mezi nimi byla jmenována také současná rektorka Vysoké školy ekonomické Hana Machková. Do předsednictva klubu je jmenována pro období 2016-2020.

Předsednictvo klubu Fair play je složeno z významných osobností z různých oblastí společenského života. Společným znakem je jejich úzký vztah ke sportu. „Nabídku na členství v předsednictvu ČKFP jsem přijala proto, že jsem přesvědčena o výchovné úloze tělesné výchovy a sportu a plně se s myšlenkou fair play ztotožňuji,“ uvádí rektorka důvody, proč se rozhodla přijmout nabídku. „Pražské vysoké školy podepsaly memorandum o spolupráci s Českým olympijským výborem již před dvěma lety a má nominace s tímto projektem souvisí. V rámci ČKPF se budu snažit o propagaci hodnot fair play v rámci vysokoškolského sportu,“ dodává.

Český klub Fair play působí současně při Českém olympijském výboru. Čestné sportovní soutěžení propaguje pod heslem: „Vítězit ano, ale ne za každou cenu.“ Zároveň se soustředí i na kritiku závažných negativních jevů, které se v českém sportu objevují. Předsedkyní ČKPF je držitelka dvou olympijských medailí v běhu na lyžích Květa Pecková – Jeriová. Spolu s rektorkou Vysoké školy ekonomické budou ČKPF předsedat například herec a moderátor Jan Čenský, několikanásobná vítězka Wimbledonu a olympijská medailistka Helena Suková, kardiochirurg a přednosta kardiocentra Jan Pirk, či vedoucí sportovní rubriky deníku Mladé fronty DNES Jan Švéd.

Foto: archiv Olympic.cz

ČTĚTE TAKÉ:

Rektorka: Když bude potřeba, na studium v Británii přispějeme, škola to unese

Rektorka VŠE patří mezi ženy, které mají největší vliv na veřejný život v Česku

Aktualizováno: Rektorka na Hrad nepůjde

Mohlo by tě zajímat: