Titul se v životě neztratí

21. 11. 2007 | | Kariéra, Rozhovory

Na názor, jak vnímají firmy Vysokou školu ekonomickou v Praze, jsme se zeptali Venduly Doušové, manažerky human resources společnosti Deloitte.

Na názor, jak vnímají firmy Vysokou školu ekonomickou v Praze, jsme se zeptali Venduly Doušové, manažerky human resources společnosti Deloitte.

Je VŠE atraktivní školou, kde hledat nové zaměstnance?

Ano, určitě. Je to škola, ze které pochází více než polovina našich nově nastupujících kolegů.

Je pro Vás VŠE preferovanou školou, nebo je jen jednou z mnoha?
VŠE svým zaměřením odpovídá ve velké míře zaměření oblasti činnosti naší společnosti, proto jsou její absolventi pro nás velmi zajímaví jako potenciální zaměstnanci. Na druhé straně samozřejmě spolupracujeme i s dalšími školami stejného zaměření, kde nacházíme zajímavé uchazeče.

Myslíte, že mít titul z VŠE je pro život dobrá deviza, lepší než z jiných pražských vysokých škol?

Mám za to, že vysokoškolský titul je dobrá deviza pro život bez ohledu na to, z jaké je kdo školy. A velmi záleží, do jaké oblasti absolvent směřuje.

Sledujete kvalitu studentů VŠE, vykazuje nějaké tendence?

Sledujeme kvalitu všech našich uchazečů a nezaznamenáváme výrazné změny. Nicméně je zřejmé, že se studenti zlepšují ve schopnosti sebeprezentace, mají lepší jazykové vybavení díky možnosti cestovat a studovat v zahraničí, než tomu bylo v minulosti. Zároveň zaznamenáváme u studentů širší praxi, kterou získali při studiu.

Rozhodujete se někdy na základě titulu?

Rozhodujeme se na základě splněných, respektive nesplněných kritérií v celém výběrovém procesu. Mezi tato kritéria patří i vzdělání, ale především se zaměřujeme na schopnosti a dovednosti uchazečů, kteří se k nám hlásí.

Mohlo by tě zajímat: