Týden kryptoměn, investování a hledání své Šance – přehled akcí

11. 3. 2018 | | Studentský život Veletrh Šance ZS 2015 7

Tento týden se ponese v duchu hledání a poznání. Největší událostí příštích dní bude veletrh kariérních příležitostí – Šance. Ten si dává za cíl zprostředkovat osobní kontakt mezi studenty a absolventy VŠE na straně jedné a firmami – potencionálními zaměstnavateli – na straně druhé. Dále fanoušci kryptoměn se můžou těšit na poutavou přednášku a workshop. Pro soutěživé typy přichystal Bankéřský klub kvíz. Na své si přijdou i zájemci o mezinárodní business nebo studium ve francouzštině. A nové trendy z investorského prostředí zprostředkuje Investiční konference.

Pondělí 12.3.

Klub investorů vás zve na již devátou Investiční konferenci, na které se během tří dnů budete moct zúčastnit několika workshopů a přednášek zaměřených na investování a business. Hned první den konference se můžete těšit na workshop Budoucnost investičních P2P platforem, který je organizován v spolupráci se společností Zonky. Začátek je od 18:00 v místnosti SB 321.

Druhá z akcí Investiční konference je přednáška s názvem Hodnota žen v businesse“. Vystoupí na ní Andrea Bartoňová z investiční skupiny Espira investments. Začátek je od 19:45 v místnosti NB A.

Úterý 13.3.

V prostorách átria Rajské budovy se bude konat Veletrh pracovních příležitostí Šance. Během tří dnů, od úterý do čtvrtka, se vám představí více než 120 společností se svými nabídkami stáží a prací pro studenty a absolventy. Kromě prezentací společností se můžete těšit i na zajímavý doprovodní program, jako konzultace CV, střetnutí s profesionálními kouči nebo soutěž v hraní her ve virtuální realitě.

Další z akcí Investiční konference  je workshop s názvem Startup od A do Z“. Konat se bude v místnosti SB 321 od 18:00 a bude vás ním provázet Aleš Ducháč ze společnosti Credo Ventures. Hned po něm v 19:45 začne v místnosti NB A přednáška s názvem Politika nízkých úrokových sazeb, na které vystoupí ekonom Pavel Potužák.

Pokud však preferujete bankovní sféru před investiční, nenechte si ujít Bankéřský kvíz, který pro vás přichystal Bankéřský klub. Konat se bude od 19:45 v místnosti SB 303.

Pro zájemce o studium francouzského MBA programuFrancouzsko-českého institutu řízení je připraven Den otevřených dveří, který se uskuteční v místnosti RB 546 od 17:00.

Centrum asijských studií a Centrum evropských studií FMV VŠE vás zvou na přednášku ze série Exportních večerů. Téma tohoto večera nese název CETA as an oportunity for Czech-Canadian relations. Vystoupí na něm Jiří Krejča, prezident česko-kanadské obchodní komory, a Peter Stulken, Senior Trade commissioner z Kanadské ambasády v ČR. Začátek je od 18:00 v místnosti RB 211. Celá akce bude v anglickém jazyce.

Středa 14.3.

Poslední z akcí Investiční konference je panelová diskuze s názvem Odkud přijde další krize?“. Konat se bude v Likešově aule od 19:45. Pozvání přijali Aleš Michl (Quant), Štěpán Křeček (BH Securities) a moderovat jí bude Lukáš Kovanda (Cyrrus).

Klub přátel účetnictví vás zve na přednášku s názvem Kryptoměny- od základů až po zdanění“. Vystoupí na ní Jiří Fiala ze společnosti NakamotoX a účetní specialistka Hana Trnková. Konat se bude v místnosti RB 101 od 19:45.

Čtvrtek 15.3.

Při kryptoměnách ještě chvíli zůstaneme. Spolek 4FIS pro vás připravil workshop s názvem Bitcoin a jiné kryptoměny“, na kterém se prakticky naučíte, jak obchodovat s kryptoměnami. Začátek je od 18:00 v místnosti SB 303.

Pokud nesouhlasíte se směřováním naší republiky a vlády, připojte se k výzvě Výstražná stávka studentstva- #VyjdiVen“, a vyjděte v pravé poledne ven ze školy a práce. Je to právě Mezinárodní den proti policejní brutalitě, kdy studenti vyjádří svou stávkou výzvu státním představitelům k obraně ústavních a společenských zvyklostí a hodnot.

Klub mladých politologů vás zve na debatu s názvem Investigativní žurnalistika v ohrožení, která se koná v místnosti NB A od 19:45. Dozvíte se, jak vypadá budoucnost investigativní žurnalistiky v podmínkách, kde jsou investigativní novináři napadání nejenom slovně.

V rámci Roku business analytiky 2018, což je společná iniciativa Fakulty informatiky a statistiky a institutu Insiders 4.0. Jak efektivně analyzovat a využívat data v businessu se dozvíte na první ze série akcí, která nese název Business & Analytics Forum se bude konat v Courtyard by Marriott Prague City od 8:30 do 16:30.

 

Mohlo by tě zajímat: