Týdenní přehled akcí: Business Coctail, den bankovní profese nebo cestovatelská přednáška

21. 11. 2020 | | Studentský život Anatol Svahilec

Přinášíme vám akce, kterými si můžete zpříjemnit nadcházející týden. Stále se sice nepřesuneme z online prostředí, čím déle ale současná situace trvá, tím pestřejší je výběr toho, co vše se dá z domova dělat. Kromě přednášek věnujících se tématům od transatlantických vztahů až po štěstí si můžete večery zpestřit francouzskými filmy, nebo třeba slam poetry. Pokud máte chuť na drink, nezapomeňte se zúčastnit dalšího Business Cocktailu.

Pondělí 23. listopadu

Sdružení Pomáháme dobrým myšlenkám od České spořitelny v rámci přednášky Jak na výběrové řízení? přiblíží, na co se u přijímacího řízení připravit a popíše nové trendy v HR. Stream probíhá od 16:00 zde.

All Arts Club si společně se streamovací platformou Dramox připravil přednášku, kde vás od 16:30 jeden ze tří zakladatelů této služby provede jejím vznikem, vzrůstem počtu uživatelů a dalším.  Dramox je služba, která za měsíční předplatné nabízí  divadelní záznamy. Pro účast je nutná bezplatná registrace zde, samotná přednáška proběhne přes YouTube, přihlášeným přijde odkaz do e-mailu.

Pro milovníky francouzské  kultury probíhá již od čtvrtka 23. ročník Festivalu francouzského filmu a potrvá až do středy. Tento ročník neprobíhá z prostředí Francouzského institutu v Praze, jak tomu bylo zvykem, ale skrze online platformu. Prostřednictvím této stránky si můžete zakoupit vstupenku za 99 Kč na jakýkoliv film a těšit se na promítání. V pondělí se například bude od 20:30 vysílat dokumentární film Provazochodkyně nad Prahou.

Úterý 24. listopadu

Čína se stává novou supervelmocí a svůj pohled na svět se snaží šířit v mezinárodní politice i mnoha zemích, včetně té naší. Asociace pro mezinárodní otázky ve spolupráci se ŽIVOTEM 90 Odborník na Čínu pořádá přednášku, kde Filip Šebok od 14:00 promluví o tom, jaký u nás Čína získává vliv a jaká by měla být reakce našich politiků. Živé vysílání proběhne zde na Youtube.

Café Evropa nachystalo od 17:00 debatu s názvem Transatlantické vztahy – jaká je jejich budoucnost po volbách v USA?. V debatě, které se účastní místopředsedkyně Evropského parlamentu Dita Charanzová, reportér pro Aktuálně.cz Daniel Anýž nebo bývalý velvyslanec v USA a Rusku Petr Kolář se bude mluvit o tom, jak se změnila spolupráce Evropské unie a USA během mandátu Donalda Trumpa a jaký by mohl být další vývoj, pokud Bílý dům uzná za vítěze voleb Joea Bidena. Živé vysílání bude dostupné zde.

CEMS pořádá pro zájemce o studium mezinárodního programu Master in International Management akci Evening with CEMS, kde bude možné setkat se stávajícími členy, dozvědět se vše podstatné o CEMS a další. Pro účast je nutná bezplatná registrace do 23. listopadu zde. Samotná akce pak proběhne přes platformu Zoom od 20:00, přihlášeným přijde pozvánka.

Filozofka Anna Hogenová na setkání ve Werichově vile v rámci festivalu ProART promluví o tom, jak se naučit žít v okamžiku, kde hledat šťastný život, ale i o tom, jak se vyrovnávat se smrtí a zklamáním. Rozhovor s názvem Proč dobro neumí křičet? lze od 20:00 sledovat bezplatně zde.

Středa 25. listopadu

Rozvojové a poradenské centrum Vysoké školy ekonomické ve spolupráci s Katedrou bankovnictví a pojišťovnictví VŠE a společně s největšími českými bankami Českou spořitelnou, ČSOB a Komerční bankou, připravilo Den bankovní profese, který se uskuteční online skrz platformu MS Teams od 12:45. Tématem panelové diskuze bude tentokrát umělá inteligence v bankovnictví. Pro registraci je nutné vyplnit formulář.

Deloitte pořádá od 17:30 online MeetUp na téma Kritické myšlení a fake news. Zajímaví hosté zodpoví otázky, zda a případně jak se dají informace ověřit. Bližší informace na Facebookové události, pro účast je nutná registrace zde. A skvělý bonus k tomu – Deloitte si vždy na svých přednáškách chystá občerstvení, v online prostředí tomu není jinak, a tak každý účastník dostane voucher na Dáme jídlo.

Kvůli uzavření barů, kaváren a restaurací dlouho neproběhla žádná slam poetry. Jedni z nejlepších toho oboru si tak připravili online stream od 19:00 přímo z obýváku Anatola Svahilce. Akce bude přenášena bezplatně přes Facebookovou stránku, můžete ji ale podpořit koupí vstupenky v hodnotě 100, 200 nebo i 500 Kč.

Čtvrtek 26. listopadu

V rámci webináře Jak na kariéru v EU pořádaného Masarykovou Univerzitou se dozvíte, jaké kariérní možnosti Evropská unie nabízí. Pokusí se také vyvrátit domněnku, že kariéra v EU je jen pro absolventy humanitních oborů. Nutná je bezplatná přihláška zde, webinář proběhne od 17:00 skrz platformu ZOOM.

Spolek SKOK si od 18:00 nachystal Business Cocktail Online, kde s vámi tři experti ze světa podnikání budou sdílet své zážitky a zkušenosti. Dojde na témata jako work-life balance, stáže, nebo pracovní zkušenosti. Bezplatné přihlášení je nutné zde, obdržíte pak odkaz, přes který se připojíte.

Pátek 27. listopadu

All Arts Club si tento týden připravil ještě jednu velmi příhodnou přednášku na téma Sebedisciplína a Home Office. Barbora Vacková z Konec prokrastinace se bude v 17:30 snažit přiblížit, jak z domova pracovat efektivně a udržet si pozornost. Přednáška proběhne přes MS Teams a je nutné bezplatné přihlášení zde, na školní e-mail pak obdržíte odkaz pro připojení.

Neděle 29. listopadu

Poslední večer v týdnu si můžete zpříjemnit poslechem dobrodružných zážitků Davida Schmidta, který zdolal trek z Dany do Petry, nejvyšší jordánský vrchol i eljatskou poušť. Přednáška proběhne od 19:45 na Facebooku a pořádá ji Klub cestovatelů VŠE.

 

Mohlo by tě zajímat: