Týdenní přehled akcí: Inovační týden nabídne studentům pestrý program

30. 10. 2022 | | Studentský život Týdenní přehled akcí (slider)

Novinkou tohoto semestru je inovační týden, kdy je zrušena klasická rozvrhová výuka a je nahrazena pestrým programem. Cílem inovačního týdne je modernizace výuky a podpora interakcí mezi studenty. Vysoká škola ekonomická (VŠE) pro studenty připravila více než sto akcí – můžete se zúčastnit různých přednášek, workshopů, ale také exkurzí mimo školu.

V tomto týdenním přehledu akcí jsme pro vás připravili výběr několika z nich.

Pondělí 31. října

Od 11:00 pořádá Katedra mezinárodních ekonomických vztahů spolu s Centrem asijských studií na Fakultě mezinárodních vztahů (FMV) ve Vencovského aule přednášku na téma Japonský inovační systém. V angličtině ji povede japonský velvyslanec v České republice. Registrace není nutná.

Jste z Národohospodářské fakulty (NF) a rádi byste během studia absolvovali zahraniční studijní pobyt? Přijďte na odpolední setkání nad kávou s proděkankou pro zahraniční vztahy, kde budete mít příležitost navázat kontakt se studenty, kteří do zahraničí vyjeli v uplynulém roce. Setkání proběhne od 16:00 v NB350.

Úterý 1. listopadu

Studenti se zájmem o podnikání se mohou zúčastnit exkurze v xPORT Podnikatelském akcelerátoru pod záštitou Fakulty informatiky a statistiky (FIS) VŠE. Během exkurze se dozvíte více o činnosti a fungování akcelerátoru, ale také o aktuální nabídce služeb pro podnikatele. Akcí vás provede hlavní mentor Jakub Stránský spolu s členem týmu Context Minds Markem Dudášem. Exkurze začne v 10:00 na adrese Jeseniova 2769/208 a bude přizpůsobena i anglicky mluvícím studentům.

V NB A máte od 10:30 možnost se zúčastnit akce s názvem Manažerské zkušenosti s vedením lidí napříč kontinenty, kterou pořádá Katedra mezinárodního podnikání na FMV. O své know-how se podělí zběhlá manažerka, která působila v Evropě, na Blízkém východě i v Africe.

Workshopy pro studenty pořádají také jazykové katedry FMV. Jeden z nich nese název How to write a cover letter in English a koná se od 10:30 v NB456.

Středa 2. listopadu

Ve středu se zúčastněte exkurze do Evropského domu, kterou pořádá FMV od 14:00. Cílem prohlídky je představení fungování institucí Evropské unie – především Evropské komise. Součástí akce bude i diskuse s představitelem Zastoupení Evropské komise v České republice.

Slyšeli jste o programu Work and Travel v USA a rádi byste ho v létě 2023 absolvovali? Americké centrum pořádá od 17:00 informační seminář, který proběhne v kombinované formě. Prezenčně můžete dorazit na adresu Tržiště 13 nebo se připojit online přes Zoom či Instagram. Podrobnosti k přihlášení najdete zde.

Studentská organizace AEGEE chystá přednášku o krátkodobých projektech Erasmus+, přijďte si od 18:00 do RB210 poslechnout informace o přihlašování. Součástí události bude také ukázka krátkodobého výjezdu do Lotyšska z letošního léta.

Čtvrtek 3. listopadu

Zpříjemněte si čtvrteční ráno s Business Breakfast a Fakultou financí a účetnictví (FFÚ). Od 9:00 pro vás organizuje interaktivní setkání nad dobrou snídaní ve společnosti Glatzová & Co. v Betlémském paláci, kde se mimo jiné dozvíte, v čem spočívá spojení financí a práva.

S FFÚ můžete ve čtvrtek také nahlédnout do bankovního světa. Od 10:00 proběhne v RB211 Den bankovní profese, který pořádá Katedra bankovnictví a pojišťovnictví  spolu s Českou spořitelnou, Komerční bankou a MONETA Money Bank. Účelem akce je především studentům přiblížit specifika práce v bankovnictví. Zájemci se následně budou moci o bankovní sféře pobavit se zástupci předních českých bank individuálně. K účasti není nutná registrace.

Pokud vás zajímá oblast 5-6G mobilních sítí a chcete znát možné scénáře budoucího vývoje světa, zúčastněte se konference s názvem 5-6G Mobilní sítě, Technologie co změní svět? v NB C od 14:00. V rámci události, kterou organizuje FIS, uslyšíte názor technických expertů, filozofů, sociologů, právníků a ekonomů z VŠE, Prague Data Ethics Lab, T-Mobilu i mnoha dalších. Na akci se registrujte zde.

V 18:00 vás členové studentského spolku Klub přátel účetnictví zvou na panelovou diskuzi s názvem Peníze a inflace, jejímž tématem bude budoucnost české a evropské ekonomiky. Hosty budou osobnosti úzce spojené s Českou národní bankou a také odborníci z VŠE. Diskuze proběhne v RB101.

Pátek 4. listopadu

Katedra hospodářských dějin NF vás v pátek zve na exkurzi po místech Prahy spojených s hospodářskými dějinami českých zemí. Akce začíná v 10:00.

Neděle 6. listopadu

V neděli se bude konat poslední Karlínský street food festival letošní sezóny. Od 11:00 se můžete na Karlínském náměstí těšit na skvělé jídlo a pití od street food profesionálů. Jako bonus budete moci ochutnat speciality arménské kuchyně.

 

Kalendář všech akcí, které jednotlivé fakulty pořádají v inovačním týdnu, a podrobnosti k nim najdete na studentském intranetu.

Mohlo by tě zajímat: