TÝDENNÍ PŘEHLED AKCÍ: Konec přihlašování na ERASMUS nebo Akademické plénum

23. 2. 2020 | | Studentský život Pražský hrad

Druhý týden semestru je nabitý zajímavými událostmi. Dozvíte se, co stojí za úspěchem světově nejprodávanější VR hry, jak na vystupování na veřejnosti nebo i to, že můžete (po)dělat cokoliv. Dále si přiblížíte principy crowdfundingu a dozvíte se jaký je příběh kampaně pro dokumentární film V síti. V knihovnách VŠE vám poradí, kde získat důvěryhodná data nebo jak správně citovat. Tento týden budete mít také možnost zabojovat o postup do finále Univerzitního kvízu a nezapomeňte, že máte poslední možnost si podat přihlášku na semestrální výměnné pobyty v zahraničí.

Pondělí 24. února

Pokud vás zajímá, co stojí za úspěchem světově nejprodávanější VR hry – Beat Saber, která se objevila například v americké late night show Jimmyho Fallona nebo uspěla při udělování cen The Game Awards v LA, pak nepropásněte přednášku spoluzakladatele studia Beat Games Jaroslava Becka: V rytmu úspěchu (Beat Saber), kterou pro vás připravili tým SpoluPRACUJEME a Katedra podnikání VŠE v místnosti RB101 na Žižkově od 19:45 do 21:15 hodin. Na přednášku je nutné se registrovat.

Centrum asijských studií a Středisko mezinárodních studií Jana Masaryka vás zvou na diskusi o současném Íránu „The Islamic Republic at 41: Amid Acute Internal and External Crises“, která proběhne v angličtině v místnosti NB244 na Fakultě mezinárodních vztahů na Žižkově od 18:00 do 19:30 hodin. Na diskusi je nutná registrace.

Nebo se mezi 18 a 21 hodinou se můžete zúčastnit LAN Party vol. 14: Half Life Death match, na kterou vás zve spolek 4FIS do místnosti NB473 na Žižkově.

Úterý 25. února

V dopoledních hodinách se můžete dozvědět: Kde získat důvěryhodná data (statistické databáze) CIKS, pokud se od 9:15 do 10:45 v Klubu knihovny zúčastníte semináře, který si pro vás připravilo Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE. Na semináři se dozvíte například, jak pracovat s licencovanými databázemi nebo jak jednoduše získat statické údaje a převádět je do grafů.

Pokud si chcete osvojit základní dovednosti a pojmy pro návrh automatizace, pak je pro vás připraven od 18 hodin v místnosti NB468 na Žižkově workshop Robotic process automation (RPA), který pořádá spolek 4FIS ve spolupráci se společností Accenture. Na workshop je nutné se registrovat.

V 19:30 se koná první kolo Univerzitního kvízu letního semestru. Pokud máte tým složený ze 3 až 8 hráčů, pak se stavte do Hells Bells Beer Pub Prague, kde budete mít možnost utkat se s dalšími týmy VŠE o postup do finále proti ostatním pražským univerzitám. Tým můžete přihlásit v události na Facebooku.

Středa 26. února

Jak správně citovat se dozvíte na semináři ve Studijní knihovně Jižní Město (SKJM) – JM 0158 od 11 do 12:30 hodin. Po skončení se nebojte využít i individuální konzultace.

Rozvojové a poradenské centrum VŠE vás zve do místnosti RB211 na Žižkově na přednášku Absolventská středa: Můžeš (po)dělat cokoli, která proběhne od 18:00 do 19:30. Touto přednáškou, kde dostanete příležitost se i vy sami projevit, nás provede autor knihy „Můžeš (po)dělat cokoli“, zakladatel X-Challenge a LeapMakers Miky Škoda. Registrovat se můžete zde.

Pokud si chcete vylepšit některý světový jazyk, a ještě nemáte plány na léto, pak určitě nepropásněte info meeting projektu Summer University, který pořádá organizace AEGEE-Praha. Veškeré informace se dozvíte od 19:45 do 21:30 v místnosti SB309 VŠE na Žižkově.

Dnes je také poslední možnost, kdy se můžete přihlásit na Erasmus. Přihlašování na semestrální výměnné pobyty v zahraničí v AR 2020/2021 probíhá elektronicky v systému InSIS.

Čtvrtek 27. února

Pokud vás zajímají výsledky školy za minulý rok a její plány do budoucna, pak určitě navštivte Akademické plénum. Od 14:30 do 16:00 ve Vencovského aule na Žižkově proběhne setkání vedení školy s akademickou obcí. Letos se bude nově předávat cena „Pedagog roku“ a ocenění nejúspěšnějších autorů nakladatelství Oeconomica.

Fanoušky filmu jistě zaujme promítání filmu Green Book, které proběhne v 18:00 v Likešově aule. Film promítá studentský spolek Spoiler, jde o první promítání nového semestru.

Pokud se vám z mluvení před více lidmi dělá zle od žaludku, jste nervózní z veřejného vystupování a pokaždé, když máte něco prezentovat, vám je na omdlení, pak navštivte přednášku Minutový řečník na VŠE, kterou pro vás připravil tým SpoluPRACUJEME. Přednášku povede od 19:45 do 21:15 zakladatel kurzů „Minutový řečník“ Petr Krejčí v místnosti RB212 na Žižkově. Registrovat se můžete zde.

V 19:00 začne 51. ročník největšího českého karnevalu. Kachekran neboli Karneval chemiků končící k ránu spojuje na netradiční akci studenty a vyučující ze všech pražských škol, do Kongresového centra tak můžete dorazit i pokud vám chemie na střední moc nešla. Nezapomeňte si koupit lístek.

Pátek 28. února

Dnes od 11:00 do 12:30 připravila Katedra podnikání v místnosti NB A na Žižkově přednášku Crowdfunding: Hithit a film V síti, která za vynechání oběda určitě stojí. Ve společné přednášce vám spoluzakladatel Hithitu Aleš Burger přiblíží principy crowdfundingu a jak funguje samotný Hithit, režisér Vít Klusák se pak podělí o příběh kampaně pro jeho dokumentární film V síti, která na Hithitu probíhala.

Sobota 29. února

V sobotu se můžete jít podívat na slavnostní videomappingovou show na Karolinum, která mimo jiné připomene 100 let výročí přijetí první československé ústavy. Show začne v 18:30 a bude trvat přibližně do 22:30. Na událost vás pořadatelé lákají svařákem zdarma nebo můžete zdarma absolvovat komentovanou výstavu Dějin Univerzity Karlovy a výstavu Dějiny umění ve smyčkách.

 

Mohlo by tě zajímat: