Týdenní přehled akcí: Podpořte futsalový tým VŠE v boji o Prahu

24. 10. 2022 | | Studentský život Týdenní přehled akcí (slider)

Pondělí s sebou přináší nový týdenní přehled akcí. Zaplňte své podzimní dny zajímavými přednáškami, workshopy nebo vyrazte za kulturou. Přijďte podpořit naše futsalisty v semifinále univerzitní ligy proti Univerzitě Karlově, ponořte se do světa dluhopisového financování v režii Prague Banking Clubu nebo navštivte Dyzajn market Podzim.

Pondělí 24. října

Jednou z nejdůležitějších událostí týdne je bezpochyby prodej nového tištěné číslo iListu! Vyhlížejte naše členy v pondělí a ve středu u vchodu do Staré budovy, v úterý u vstupu do Nové budovy nebo v areálu Vysoké školy ekonomické (VŠE) na Jižním městě. Speciální vydání časopisu si tentokrát můžete pořídit zdarma a ti nejrychlejší odejdou i s plechovkou RedBullu.

Hned na začátku týdne si Fakulta financí a účetnictví (FFÚ) pro studenty připravila Otázky a odpovědi s děkanem FFÚ. Akce se uskuteční online na platformě YouTube od 14:30. Kromě děkana Petra Musílka budou na dotazy studentů odpovídat: proděkan pro studium Leoš Vítek, studentská tajemnice děkana Tereza Jiříková a akademický senátor a asistent proděkana Jan Borovička. Otázky můžete klást i předem, a to prostřednictvím aplikace sli.do.

Vy ostatní můžete navštívit jedinečný kulturní program plný slam poetry, divadla a hudby. Ukrajinský večer plný živé kultury nejen pro Ukrajince zaplní prostory Činoherního klubu od 18:00. Divákům se zde představí divadelně-improvizační OPU (Organizace pro pomoc uprchlíkům) soubor složený z mládeže původem z ciziny, který si již loni získal srdce diváků v clubu Cross nebo v divadle Venuše ve Švehlovce. Vedle toho vystoupí pod vedením producentky Evy Alner Jizdné i dětský divadelní soubor nově příchozích ukrajinských dětí. Výtěžek z prodeje vstupenek (150 korun) přispěje na další činnost souboru. Programem bude provázet Honza Dibitanzl a Robert Netuka.

Úterý 25. října

V úterý přijďte podpořit naše domácí bronzové medailisty loňského šestého ročníku mezinárodního turnaje World InterUnivesities Championships do sportovní haly Jedenáctka na Čtvrtfinále univerzitní futsalové ligy. Takzvaný souboj o Prahu mezi týmy VŠE a Univerzity Karlovy začne v 10:30 a fanoušci se kromě slibovaného derby mohou těšit na Birell či Red Bull zdarma.

Pokud se chcete přiučit novému, nepropásněte neformální besedu Martin Diviš: O pojišťovnictví a o životě. Šéf pojišťovny Kooperativa, prezident České asociace pojišťoven, osobnost pojistného trhu pro rok 2022, člen Národní ekonomické rady vlády a stále aktivní pilot na všechny vaše dotazy odpoví v NB 177A od 16:15. Pro omezený počet míst je nutná registrace.

V neposlední řadě můžete strávit večer s BookClubem pod taktovkou studentského spolku 4FIS. V čajovně Peklo, Nebe, Ráj od 20:00 proběhne debata o knize Kmotr od Maria Puzo. Těšit se můžete také na malý kvíz o ceny.

Středa 26. října

Ve středu nepropásněte první letošní formální přednášku od studentského spolku Prague Banking Club. Corporate Finance & Debt Capital Markets v podání Jířího Krofty z Komerční banky (KB) vám přiblíží zejména lokální bondový trh a případové studie nedávných emisí na českém kapitálovém trhu. Přednáška se uskuteční na pobočce KB na adrese Václavské náměstí 42 od 18:30. Po ukončení přednášky budete mít jedinečnou možnost v diskusi s Kroftou pokračovat v nedaleké restauraci. Pozor, počet míst je omezený a je potřeba se registrovat.

Pokud chcete středeční večer věnovat umění, zvažte účast na workshopu moderní kaligrafie s Luckou Špatenkovou. Ohromte rodinu svým krasopisem na vánočních přáních a v 18:00 dorazte do učebny RB 103. Cena kurzu Usměvavé Krasopsaní je 450 korun a zahrnuje také duální brushpen a speciálně uzpůsobené materiály. Maximální počet účastníků je pouze deset! S přihlášením tedy neotálejte.

Čtvrtek 27. října

Tématem využití umělé inteligence při zpracování dat nebo výběru bankovních klientů do kampaní vás na akci studentského spolku 4FIS provede odborník Lukáš Mazánek z Raiffeisenbank (RB). Nečekejte nudnou přenášku. Během workshopu AI Driven Targeting si na reálné případové studii ukážete, co pro RB znamená „data driven“, jakým konkrétním způsobem umělou inteligenci využívá nebo jak testuje své výsledky v porovnání s reálnými bankéři a datamineri. Událost se bude konat od 17:30 na pobočce Raiffeisenbank na adrese Hvězdova 1716/2b.

Pátek 28. října

V pátek si připomínáme den vzniku samostatného Československa. Využijte volna v podobě státního svátku například k plánování nadcházejícího inovačního týdne. Všechny akce najdete v kalendáři na intranetu VŠE pro studenty.

Sobota 29. října

Poslední říjnový víkend můžete věnovat Dyzajn marketu Podzim, který se koná 29. a 30. října na Výstavišti v Praze Holešovicích, oba dva dny od 10:00 do 18:00. Dyzajn market Podzim je trh autorské tvorby více než dvou set designerů a tvůrců z České republiky, Slovenska, Maďarska, Rakouska, Německa a Ukrajiny. Nebude chybět ani výjimečný kulinářský zážitek v podobě sladkých i slaných dobrot, drinků, pořádných jídel pro „masožrouty“ nebo zeleninových bomb pro vegany.

Mohlo by tě zajímat: