VŠE se umístila mezi nejlepšími v oboru ekonomie a ekonometrie

12. 4. 2016 | | Studentský život, Zprávy ze školy Hlavni-tema_prosinec_2

Ekonomka slaví další úspěch. Umístila se mezi tři sta nejlepšími univerzitami na světe v prestižním mezinárodním žebříčku QS World University Rankings by Subject 2016, a to pro obor ekonomie a ekonometrie.

Její pozice se nachází v intervalu 201-300.  V žebříčku se umístily univerzity z třiceti devíti zemí, ze střední a východní Evropy bodovala pouze Česká republika, Maďarsko a Rusko.

Toto hodnocení je založeno na čtyřech kritérii, které se odvíjí od mezinárodní pověsti a kvality vědecko-výzkumné činnosti. VŠE získala v rámci mezinárodní pověsti a uznání univerzity v akademické obci 55,3% a mezi zaměstnavateli 64,7%.

Kvalita vědecko-výzkumné činnosti je hodnocena na základě počtu citací na učitele v databázi Scorpus během posledních pěti let – tady dosahuje ekonomka 69,9 %. A 58 % získala v H- indexu, který je uznávaným metodologickým nástrojem na hodnocení publikačních ohlasů odborných článků.

QS zveřejňuje přesné pořadí u 50 nejlepších univerzit. Pro další jsou využity intervaly (51-100, 101-150; 151-200 a 201-300). Nejlepších výsledků pro obor ekonomie a ekonometrie dosáhly již tradičně americké univerzity. Na prvním místě se umístila  Massachusetts Institute of Technology (MIT), na druhém Harvard University a  jako třetí skončila Stanford University.

ČTĚTE TAKÉ:

Mohlo by tě zajímat: