Za čím se chodí do studovny

12. 12. 2002 | | Názory

Na chodbách Staré budovy jsme se ptali studentů, kdy a proč navštěvují zdejší studovnu a zda se jich dotklo více než měsíční posunutí zavírací doby z deváté na sedmou hodinu večerní.

Na chodbách Staré budovy jsme se ptali studentů, kdy a proč navštěvují zdejší studovnu a zda se jich dotklo více než měsíční posunutí zavírací doby z deváté na sedmou hodinu večerní.

Ruda, 2. ročník FIS

Do studovny chodím, spíš v průběhu semestru. Kvůli knihám, protože si všechny nekupuju. Zkrácené otvírací doby jsem si ani nevšiml.

Darja, 4. ročník FMV

Jsem tam spíš dopoledne nebo po obědě. Večer ne, to už bych na tom musela být hodně špatně… V průběhu semestru si čtu knížky, které jsou moc drahé, nebo studuju materiály, které nikde jinde nejsou. Otvírací doby jsem si nevšimla, jen vím, jak se tam teď změnil vstup na karty.

Kateřina, 4. ročník FFÚ

Moc tam nechodím. Někdy možná před zkouškovým obdobím. Nejsem z Prahy, takže si raději půjčím knížky u nás a studuju doma.

Lucka, 3. ročník FNH

Zkrácení otvírací doby se mi nelíbí! Jsem ve studovně skoro každý den. V průběhu semestru dělám v knihovně úplně všechno. Místo abych seděla na chodbě, tak dělám třeba úkoly ve studovně.

Vašek, 2. ročník FPH

Do studovny na Žižkově vůbec nechodím. Na Jižním Městě chodím hlavně do jazykové studovny. Zkrácení doby je docela nepříjemné, zdá se mi, že studenti spíš studují k večeru, než odpoledne.

Lenka, 6. ročník FNH

Studovnu navštěvuju jen nárazově, když potřebuju něco napsat nebo hledám prameny. Nebo třeba před zkouškou. Zkrácení otevírací doby se mě nedotklo, ani to nevím. Nechodím tam pozdě večer.

Honza, 5. ročník FHN

Chodím do knihovny České národní banky, sem do školy opravdu jen výjimečně. Tam mám všechno, co potřebuju.

Jaroslav, 4. ročník FFÚ

Většinou si tam čtu knížky nebo časopisy. Otvírací doba do 9 hodin mi vyhovovala. Nejsem z Prahy, odjíždím až po osmé hodině, takže od sedmi jsem neměl co dělat.

Přemysl, 5. ročník FNH

V průběhu semestru jsem v knihovně dvakrát třikrát do týdne, ve zkouškovém tam pomalu i spím. Všiml jsem si, že zavírají dřív, chtěl jsem tady jednou zůstat déle, ale nešlo to. Ale je to snad jen na nějakou dobu, ne?

Lenka, 6. ročník FMV

Nejsem schopna se ve studovně soustředit, nemám to tam moc ráda. Když někdo prostě nedokáže ten mobil vypnout, tak se nedivte. Ale chodím sem i tak -– nekoupím si knížky a radši pro ně chodím do studovny. Teď jsem se přihlásila do Klementina a na večer chodím tam. Potřebovala bych mít otevřenou knihovnu tak do desíti, do jedenácti.

Mohlo by tě zajímat: