Anketa: Co říkáte na studijní kruhy?

25. 10. 2006 | | Názory

Studentů Vysoké školy ekonomické jsme se tentokrát ptali na to, jak se jim líbí studijní kruhy.

Klára, F3, 2. ročník
Kruhy jsou podle mě dobrý nápad. Mně osobně výrazně ulehčily přechod ze střední na vysokou školu, vždy jsem si měla od koho půjčit poznámky a alespoň s několika lidmi jsem se vídala častěji, než jen ve škole.

Lucka, F2, 1. semestr
Myslím, že by to bylo lepší, že bychom se více znali s ostatními lidmi. Takhle je to tu strašně neosobní. Navíc si člověk může půjčovat poznámky a tak.

Jitka, F2, 2. ročník
Je mi to vlastně docela jedno, i když mi to takhle docela vyhovuje. Já jsem systém kruhů nezažila, ale jsem docela spokojená, člověk takhle zná spoustu lidí. Kamarády si člověk nakonec stejně najde, a pak si sestavuje rozvrh podle nich.

Petra, F5, 1. ročník
Kroužky se mi líbí, když vidím, jak obtížně se zapisovaly jazyky, tak jsem ráda, že mi někdo dopředu udělal rozvrh. Navíc takhle i lépe poznám lidi, není to tak anonymní.

Milan, F4, 1. ročník
Já už jsem studoval jinou školu, kde jsme kruhy měli. Jedna věc je, že se studenti lépe poznají. Druhá věc je nemožnost kalkulovat s rozvrhem. Myslím si, že pro vysokoškoláka je lepší, když si může udělat vlastní rozvrh a nezávisí na nikom jiném.

Ondřej, F3, 1. ročník
Myslím, že kruhy jsou velmi efektivní usnadnění, co se týče rozvrhu. Líbí se mi, že mám školu tři dny po sobě, navíc to zamezí hluchým místům, konfliktům a podobně.

Martina, F2, 2. ročník
Líbí se mi to tak, jak to bylo (bez kruhů). Vzhledem k tomu, že kruhy mají pevně daný rozvrh a předem dané předměty, mi to spíš vyhovovalo postaru. Nevýhoda je, že si neuděláš moc přátel, moc se neseznámíš, ale pokud by kruhy doprovázelo zúžení předmětů, tak bych určitě byla proti.

Jiří, F5, 3. ročník
Myslím, že na začátku je to s kruhy lepší. Člověk se rozkouká, udělá si pár známých. Samozřejmě se to odvíjí od toho, jak je udělaný rozvrh. Na tom to podle mě nejvíc stojí – pokud je udělaný špatně, tak jsou kruhy spíš handicap.

Miki, F4, 2. ročník
Samozřejmě jde o to, jak to komu vyhovuje. Já si myslím, že lidi, kteří chtějí společnost, si ji dokáží udělat i na kolejích a dokáží si najít známé i mezi svými vrstevníky a mezi těmi, co chodí třeba na Blanici a tak… A ti, co netouží po tom hledat nové známé a lidi, se kterými si vyměňují informace, ti by to nevyhledávali ani v kruzích, a stejně by v tom kruhu byli lidi, co jsou jakoby takový ti externisti.

Mohlo by tě zajímat: