Ďábelské hašé

3. 3. 2002 | | Názory

Před nedávnem se v menze Italská podával pokrm zvláštní vůně a zarážejícího vzhledu. Jelikož „ďábelské hašé“ vzbuzovalo u strávníků i kolemjdoucích velmi rozporuplné reakce, zeptali jsme se několika z nich.

Před nedávnem se v menze Italská podával pokrm zvláštní vůně a zarážejícího vzhledu. Jelikož „ďábelské hašé“ vzbuzovalo u strávníků i kolemjdoucích velmi rozporuplné reakce, zeptali jsme se několika z nich:

  1. Jak ti ďábelské hašé chutnalo?
  2. Co ti hašé připomínalo?

Vladimír Pech, 5. ročník:

  1. Chuť hašé by bylo možné z pohledu konzistence přirovnat k rozvařenému celeru, který
    však ústní dutinou putuje v jiném než klasickém směru.

  2. Pokud se na hašé podíváme z pohledu chuťových pohárků, pak jsou to jednoznačně
    rozvařené připálené halušky, ale bez bryndzy a se starým sádlem

Veronika Ušatá, 4. ročník:

  1. Bylo to vynikající, nikdy jsem nic lepšího nejedla. Hašé bych mohla mít každý den, asi si půjdu vzít do menzy recept.
  2. Vzhledem mi to připomínalo mou letní brigádu v USA. Dělala jsem v jedné restauraci a uklízela jsem pomyje. Tak asi takového něco.

Radim Červenka, 3. ročník:

  1. Těžko říct, jak chutnalo, neodvážil jsem se vložit to do úst. Každopádně už jen při nasátí toho pachu jsem měl problémy udržet obsah žaludku. A taky jsem nepochopil, proč jsou v tom hroudy starých rohlíků. Jak příloha by bohatě stačily hranolky.
  2. Kdybych to viděl na zemi, myslel bych si, že tam něco nechal nějaký pejsek. Takhle na talíři mi bylo jasné, že to má být zřejmě jídlo.

Máša Ďábelská, 4. ročník:

  1. Řekla jsem si: „jenom žádné předsudky. Zkusit se má všechno.“ Nic nezbylo. Dnes mám díky tomu kolej, protože moje žaludeční šťávy se předsudků nezbavily.
  2. Nebudu krutá: nevonělo to a už se to nehýbalo. Vše ostatní je mi záhadou.

Jakub Zoubek, 3. ročník:

  1. Vzpomínám si, kterak nám maminka vařila hašé, když jsme byli malí. Vzpomínka na to menzovní je však v pravdě ďábelská!
  2. Druhý den jsem něco podobného potkal na ulici, když roztál sníh

Mohlo by tě zajímat: