Editorial: Duben 2004

30. 3. 2004 | | Názory

Dubnový editorial čerpal inspiraci na lavičce před školou. V redakci to v době uzávěrky příliš vře, v parčíku před Winstonem je naopak příjemná pohoda. Jaro je tady o tři dny dřív než v kalendáři. Odvážnější slečny uklidily kabáty a vytáhly vyzývavé minisukně. Možná se budou hodit na pohovorech všech PWCKPMGDT, které právě teď vrcholí. Snad to ale nebudou mít tak laciné. Nedůvěryhodný pán mi se zářivým úsměvem podává pozvánku na přednášky o naději na vytvoření harmonického světa, ideálu pro člověka a původu zla a konfliktu. Letáček schovávám, zanesu ho na sekretariát FNH.

Holky a kluci!

Dubnový editorial čerpal inspiraci na lavičce před školou. V redakci to v době uzávěrky příliš vře, v parčíku před Winstonem je naopak příjemná pohoda. Jaro je tady o tři dny dřív než v kalendáři. Odvážnější slečny uklidily kabáty a vytáhly vyzývavé minisukně. Možná se budou hodit na pohovorech všech PWCKPMGDT, které právě teď vrcholí. Snad to ale nebudou mít tak laciné. Nedůvěryhodný pán mi se zářivým úsměvem podává pozvánku na přednášky o naději na vytvoření harmonického světa, ideálu pro člověka a původu zla a konfliktu. Letáček schovávám, zanesu ho na sekretariát FNH. Mimochodem, z tohoto čísla se snad poprvé po letech nedočtete o národohospodářích prakticky nic. Nevyvozujte z toho nic.

Asi bych měl ale spíš napsat, o čem se v dubnovém Studentském listu dočtete. Na straně tři jsme si do úst vzali velké téma. Možná jsme ho ani nesežvýkali celé. Není to ale na škodu, rádi se k němu někdy vrátíme. Zjednodušeně by se dalo říct, že se téma věnuje lecčemu, co s VŠE nějakým způsobem souvisí. Dočtete se o studentech, kteří kromě ekonomky studují ještě další školy. O učitelích, pro které je VŠE příliš malým písečkem a působí proto na jiných školách, ale třeba také v nejedné soukromé společnosti. Počtete si o školách, které učí podle skript pro naše ekonomy a mají třeba (čirou náhodou?) stejné okruhy ke státnicím.

Dozvíte se také něco o tom, jak letos ekonomové plesali. Nahlédnete do návrhu na chystanou reformu financování kolejí. A taky si přečtete rozhovory o studentských létech Sáry Saudkové na VŠE a o tom, jak vidí sociolog Petr Matějů zavedení školného na vysokých školách.

Dočtete se mnohem víc, ale před Winstonem se zvedá vítr a já raději zvedám víkendové kufry. Možná to s tím jarem ještě nebude tak definitivní. Další bádání dubnovým Studentským listem nechám tedy na vás. Příjemné čtení!

Milan Duda, šéfredaktor

Mohlo by tě zajímat: