Potřetí…

2. 5. 2006 | | Názory

Před vydáním třetího čísla v semestru bychom bývali potřebovali ony pohádkové tři vlasy Děda vševěda. Tři volné pondělky totiž notně zkomplikovaly redakční cyklus, takže si, přátelé, pište a šiřte všem v okolí, že prodejní dny Studentského listu jsou tentokrát: úterý, čtvrtek, pátek, (další týden:) úterý, středa. A co že vám to v květnu servírujeme?

Před vydáním třetího čísla v semestru bychom bývali potřebovali ony pohádkové tři vlasy Děda vševěda. Tři volné pondělky totiž notně zkomplikovaly redakční cyklus. Nevěříte?

Původní a nakonec i výsledný plán vyjít 2. května nebyl ideální. Jenže kdybychom měli přijít na svět o týden dřív, uzávěrka by padla na Velikonoce, kdy přeci jen většina lidí mizí alespoň na tři dny za pomlázkou do svých rodných luhů a hájů. Nemluvě o tom, že by mezi dubnem a květnem zbyly jen tři týdny a květen by vyšel 24. dubna. A pak přijde rektor Hindls a naplánuje na třetí květnový den sport. Děkujeme pěkně! Takže si, přátelé, pište a šiřte všem v okolí, že prodejní dny Studentského listu jsou tentokrát: úterý, čtvrtek, pátek, (další týden:) úterý, středa. Ale nechme už toho stěžování si na osud a pojďme se podívat, co vám v květnu servírujeme.

Téma je tentokrát vskutku servisní, přímo odlehčené. Žádné průšvihy, žádné kauzy, zkrátka prázdniny… Možná trochu drzost ptát se vás na konci dubna a před zkouškovým na to, co budete dělat za tři měsíce, ale našli se i lidé s alespoň přibližnou představou. Tu měl asi i dobrodruh, který se vydal na cestu po Indii stopem a napsal nám o tom cestopis. A jaký tip do třetice? Víte co, já jich raději řeknu víc, třeba tři.

Malou vzpomínku na to, co se událo před pěti lety, přináší nová rubrika Retrospektiva. A teď se pánové přiznejte: Nepřijde vám divné, že se všechny mušle splachují při jakémkoli pohybu kolem? Čtěte naši rubriku Ležák. Tak trochu na hlavu jsou i jiné věci – třeba i výuka ekonomie. Ale možná bych už měl mlčet, nebo ze mě někdo udělá tři malé do školky. Tak ať se vám třetí číslo SL v semestru líbí a zkouškovým probruslíte hladce jako na in-linech. Držte se nás, jedeme v tom s vámi.

Mohlo by tě zajímat: