Anketa: Jak si opatřujete literaturu?

6. 5. 2004 | | Názory

Na chodbách VŠE jsme se zeptali studentů, jak si opatřují základní literaturu na celoškolsky povinné předměty.

Jak si opatřujete základní literaturu na celoškolsky povinné předměty?

Michal, FNH
Letos jsem nakupoval jedině v antikvariátu. Za málo peněz tam člověk pořídí stejně muziky. Knížky na semestr mě vyšly na šest set, nekupoval jsem si žádné ty tlusté nesympatické učebnice na podnikovou ekonomiku, MTP a management. Jestli to bude nutné, zajdu do studovny.

Michala, FMV
Procházím inzeráty na nástěnkách, vyhovují mi starší knížky, protože tam bývá spousta užitečných poznámek. Jinak si knížky většinou nepořizuji, kupovat si nové mi připadá jako zbytečný přepych.

Veronika, FNH
Čtu inzeráty, sama jsem žádný nedávala a chodím do antikvariátu. Tam mi na minulý semestr doporučili místo Vebera na management starší skripta od Trunečka. Nestály ani stovku, a protože jsem měla Trunečka na přednášky, bohatě jsem si s nimi vystačila.

Lucka, FMV
Nové jsem si koupila knížky na matematiku, podnikovou ekonomiku a taky obě základní knížky od Jeníčka na globální problémy. Moc jsem se toho z nich nenaučila a zdají se mi zbytečně drahé. Když je možnost koupit nějaké starší knihy, tak jí využívám. Myslím, že v budoucnu budu knížek kupovat o něco míň.

Tomáš, FIS
Knížky jsem si koupil jen v prváku a teď už je s výjimkou publikací na odborné předměty nekupuju. Když je potřeba, zajdu do studovny. Většinou tam najdu, co hledám. Jen občas se stane, že některá důležitá pasáž je vytržená.

Dáša, FFÚ
Hned od začátku jsem považovala kupování knížek za zbytečnost a koupila jsem si vlastně jen matiku. Všechno ostatní si kopíruju.

Anna, FPH
Zatím si kupuju skoro všechnu základní literaturu, nakupuju v antikvariátu. Myslím, že postupem času si budu kupovat knížek míň, třeba Abecedu účetních znalostí jsem skoro nepoužila. Knihovní systém mi připadá moc složitý, pokusy něco si půjčit jsem vzdala. Zlobí mě, když nějaká skripta nejsou k dostání a na dotisk se musí dlouho čekat.

Veronika, FMV
Knížky si půjčuju v knihovně v Plzni, mají tam slušný výběr. Jako nové jsem si koupila jazykové učebnice, matematiku. Taky drahou tlustou knížku na obchodní podnikání, která mi nebyla skoro k ničemu. Obecně mi připadají knížky od Becka předražené. Vebera na management jsem si jen ofotila a oproti prváku si čím dál víc knížek půjčuju.

Vašek, FNH
Kupuju si jen skripta, ale ty na Právo I jsem skoro nepoužil. Oželel jsem i Holmanovu Ekonomii a další knížky od Becka, takový přepych si nedopřávám. V knihovně se toho moc půjčit nedá, knížek k půjčení je žalostně málo.

Vitalij, FIS
Inzeráty nečtu, kupuju si nové knížky, skoro všechnu povinnou literaturu. V knihovně se na výpůjčku čeká moc dlouho.

Tomáš, FIS
Že bych si koupil nějakou knížku zbytečně, se mi nestává, protože všechno nakupuju, až když to potřebuju. Určitě nemám všechnu základní literaturu a možná to budu muset jednou dokoupit. Do antikvariátu nechodím, všechno si kupuju nové.

Radek, FIS
Knížky si kupuju nové nebo starší od kamarádů, v antikvariátu jsem nepořídil. Zatím si kupuju skoro všechno, ale zdá se, že to není moc potřeba, takže v budoucnu toho budu asi pořizovat míň a budu víc čerpat z internetu. V knihovně jsem byl jednou a výpůjční systém jsem radši ani nezkoušel.

Mohlo by tě zajímat: