Maella a James Harries dokázali, že česká indie-pop scéna má stále co nabídnout

15. 10. 2016 | | Studentský život maella

Ve středu 12. října se v Lucerně Music Baru uskutečnil koncert britského hudebníka Jamese Harriese, který už dlouho působí na české hudební scéně. O dost lepším než průměrným předskokanem mu byla Maella, čerstvě objevená písničkářka, doprovázená rovnou sedmi dalšími muzikanty.

Středeční show zahájila Maella, která svým osobitým hlubokým hlasem předvedla hlavně písně ze svého nedávno vydaného EP: It Is Coming. Hlas mladé hudebnice doprovázely dvě vokalistky a hudební celek dotvářeli dva kytaristé, baskytarista a bubeník.

Výjimečnost Maelliných písniček spočívá spíše v jejím zpěvu. Hudební doprovod byl tak podle mě na rozdíl od Maelliných komornějších akustických koncertů poněkud přehnaný. Do prostředí téměř plného Music Baru se to však hodilo a doprovázející hudebníci ukázali, že své hlasy či nástroje ovládají perfektně. Navíc o to více vynikl moment, když Maella zůstala na pódiu na jednu písničku sama s kytarou.

Publikum se těšilo na hlavní hvězdu večera, anglického popového písničkáře Jamese Harriese a tak Maellu, která do Prahy přijela jen na skok ze studií v Londýně, na podium znovu nezavolalo. Harries na Maellin úvod skvěle navázal. Chytlavé melodie v kombinaci s jeho výrazným hlasem diváky uspokojily a dostalo se samozřejmě i na jeho největší hity včetně písně Salvation.

james-harries

Oba muzikanti píší své texty v angličtině a působí hlavně na české scéně. Oba skládají chytlavé písně, stvořené na míru pro jejich specifické hlasy. Jejich živá vystoupení jsou proto úplně jiná než poslech studiových nahrávek, do kterých se síla živých vystoupení dostat zkrátka nedá. James Harries i Maella dělají procítěně hudbu, která je baví a která posunuje indie popovou scénu v Česku dobrým směrem dál.

ČTĚTE TAKÉ:

Organizátoři VŠEFESTU: Bez alkoholu budou studenti líp vnímat a všechno si zapamatují

V kůži barmana v El Mágicu: Pokec se štamgasty, divoké večírky i temperamentní Slováci

VŠE song má sloužit k pobavení, ale někdo to bere až moc vážně

 

Mohlo by tě zajímat: