Nový žebříček: Dvě fakulty VŠE se dostaly do první desítky

15. 11. 2015 | | Zprávy ze školy ilustrace trh práce

Fakulta podnikohospodářská se spolu s Fakultou financí a účetnictví umístila v desítce nejlepších fakult v České republice. Žebříček sestavovaly firmy v rámci soutěže Škola roku doporučená zaměstnavateli. FPH obsadila osmé místo a na desátém místě skončila FFÚ.

První místo drží Fakulta strojní ČVUT v Praze. Na druhém místě se nachází Fakulta strojního inženýrství VUT v Brně a na třetím místě je Fakulta strojní Vysoké školy báňské v Ostravě.

Výsledky druhého ročníku opět ukazují na trend dominance fakult s technickým zaměřením.  ,,Hlasy zaměstnavatelů opět ukázaly, které obory jsou žádané, dobře placené a perspektivní ještě v několika dalších letech, “ říká ředitel Klubu zaměstnavatelů Pavel Hulák.

Metodika ocenění vychází z předpokladu, že personalisté firem znají nejlépe fakulty jednotlivých vysokých škol. Při pohovorech či pracovních praxích se setkávají s absolventy a vědí, jak která z fakult připravuje své studenty na trh práce. V letošním roce se počet hlasujících oproti předchozímu ročníku zdvojnásobil. Mezi zúčastněné firmy patří například ČEZ, Škoda Auto, Česká pošta, Robert Bosch, O2, T- Mobile, Siemens či Contitental.

ČTĚTE TAKÉ

U týmových prací se ukáže, kdo je přirozeně dominantní

Každá věc, které se věnujete, se v životě někdy zužitkuje

Sbírejte zajímavé zkušenosti třeba i zadarmo. Po škole je zúročíte

Mohlo by tě zajímat: