Pivnice U Sadu

1. 1. 2002 | | Nezařazené

Pivnice U Sadu vykazuje všechny znaky typické žižkovské hospůdky -potkáte tu studenty, důchodce i manažery, je v ní mírně zakouřeno, najíte se a napijete za slušný peníz a majitel se vyřádil na výzdobě.

Pivnice „U Sadu“
Škroupovo nám. 5
tel.: 22 72 70 72

Pivnice U Sadu vykazuje všechny znaky typické žižkovské hospůdky – potkáte tu studenty, důchodce i manažery, je v ní mírně zakouřeno, najíte se a napijete za slušný peníz a majitel se vyřádil na výzdobě. Dekoraci mnoha žižkovských hospod tvoří především artefakty, které donedávna ležely pod nánosem prachu kdesi po žižkovských půdách. Nejinak je tomu i v pivnici U sadu. Zejména zde hospodský architekt viditelně vyčistil dokonce nejednu půdu. Když zjistil, že nasbíral více výzdoby, než jeho hospoda pojme, jal se věšet relikvie i na strop. Staré fotoaparáty, psací a šicí stroje i neznámé přístroje pozorujete napůl se zájmem a napůl s obavou, zda vám spadnou na hlavu. Teprve obsluha nesoucí pivo vás zbaví vtíravého pocitu, že jste v přeplněném bazaru.

Z fyzikálního hlediska je na pivnici zajímavý především jakýsi časoprostorový paradox, který způsobuje, že hotovka trvá déle než minutka. Pokud máte naspěch, je tedy lepší dát si „Severočeské korýtko“ nebo „Oheň Jana Husa“, než obyčejný guláš. Jídelní lístek hotových jídel je něco mezi účtenkou a receptem od doktora. Lacinou propiskou naškrábaná písmenka se po pečlivém zkoumání nakonec pomalu poskládají ve známé útvary, jakými jsou například „hovězí plátek“, „vepřový řízek“ nebo „fazole na smetaně“ (ty si ale nedávejte, protože už v době našeho hodnocení byly dost studené). Ceny hotovek jsou na žižkovském průměru, ale minutky jsou ve srovnání s ostatními hospodami o krapet dražší.

V létě nabízí pivnice příjemné posezení na předzahrádce. Kulaté náměstíčko jí dodává uzavřený dojem a působí útulně.

Pivo:
Gambrinus 10_   14,80 Kč
Plzeň 12_       19,80 Kč
Velvet          25 Kč

Hodnocení (max. 5):

Poloha          2 
Ceny            3,5        
Prostředí       3,5
Atmosféra       4 
Obsluha         2 
Kvalita stravy  2,5
Čistota         3,5
WC              2 

Mohlo by tě zajímat: