Počítače stále nejsou

14. 5. 2003 | | Názory

Nejsou lidi, nejsou peníze ani prostor. Tradiční výmluva zaměstnanců školy, proč něco nejde udělat nebo změnit. A i když se daná úskalí podaří překonat, objeví se problém další. Na podzim minulého roku odhadoval ředitel Výpočetního centra RNDr. Čermák, že nové počítače ve třetím patře by mohly být k dispozici od ledna. Je konec jedenáctého týdne a třetí patro zeje prázdnotou.

Nejsou lidi, nejsou peníze ani prostor. Tradiční výmluva zaměstnanců školy, proč něco nejde udělat nebo změnit. A i když se daná úskalí podaří překonat, objeví se problém další.

Na podzim minulého roku odhadoval ředitel Výpočetního centra RNDr. Čermák, že nové počítače ve třetím patře by mohly být k dispozici od ledna. V únoru, už z pozice prorektora pro informační centrum, byl přesnější: „Krátce po zahájení semestru by měly začít fungovat počítače ve třetím patře, nyní čekáme na dořešení bezpečnostního systému.“ Je konec jedenáctého týdne a třetí patro zeje prázdnotou. Kam spěchat, když počítač mám vlastní a navíc jsem sám sobě šéfem?

Mohlo by tě zajímat: