Potvrdí ekonomka fotbalovou nadvládu v Praze? Rozhodne se ve čtvrtek

8. 5. 2017 | | Sport Fotbalová reprezentace VŠE

Kvalifikace na České akademické hry (ČAH), které letos proběhnou v Praze, se blíží. Fotbalová bitva univerzit vypukne ve čtvrtek v  15 hodin na stadionu FK Bohemians Střížkov. V prvním zápase ekonomka nastoupí proti výběru Vysoké školy chemicko-technologické.

Fotbalové reprezentaci Vysoké školy ekonomické se v posledních letech daří, přesto kapitán týmu David Podzimek varuje, že by se ekonomka neměla považovat za favorita. Minulé výsledky i tak budou u soupeřů vzbuzovat respekt. Letos se v pražské kvalifikaci utkají Vysoká škola ekonomická, Univerzita Karlova, České vysoké učení technické a Vysoká škola chemicko-technologická (VŠCHT). Česká zemědělská univerzita má jako pořadatel účast na akademických hrách jistou. Fotbalová bitva univerzit tak přinese jméno dalšího postupujícího na ČAH.

Kapitán David Podzimek s rektorkou VŠE

Ekonomka do turnaje vstoupí zápasem s VŠCHT, které začne už v 15 hodin. Hrát se bude dvakrát 35 minut. O týmu chemiků ale kapitán reprezentace ekonomky žádné informace nemá. „Zastávám názor, že nejdůležitější je to, jak dokážeme odehrát utkání my, nezáleží tolik na tom, jaký protivník stojí proti nám,“ doplňuje Podzimek. Po druhém semifinále se bude hrát o třetí místo, zápas začne ve čtvrt na sedm. Velké finále je pak naplánované na 19 hodin.

Fotbalová reprezentance zve všechny své fanoušky na akci svým videem:

Kromě kapitána zvou na turnaj diváky i organizátoři z České zemědělské univerzity a Českého vysokého učení technického. „Máme v plánu obdarovat tým s největším počtem fanoušků jedním sudem piva. Na nejlepšího „tipéra“ finálového utkání čeká desetikilová uzená kýta,“ láká studenty organizátor Pavel Korbelář.

Soupisku reprezentace Vysoké školy ekonomické zveřejníme na našem Facebooku ve čtvrtek dopoledne.

Foto: Kristina Tůmová, Michal Hloušek

Mohlo by tě zajímat: