Radio Jarov kams bek

3. 3. 2000 | | Nezařazené

Už kdysi tady bylo. Dnes na něj mohou vzpomínat už jen ti nejstarší studenti, kteří by snad na VŠE už ani být neměli, rozhodně ne v řadách sběratelů kreditů. Zdá se ale, že na co vzpomínat budou mít i ti současní, pokud ovšem bydlí na kolejích VŠE na Jarově.

Už kdysi tady bylo. Dnes na něj mohou vzpomínat už jen ti nejstarší studenti, kteří by snad na VŠE už ani být neměli, rozhodně ne v řadách sběratelů kreditů. Zdá se ale, že na co vzpomínat budou mít i ti současní, pokud ovšem bydlí na kolejích VŠE na Jarově.

Řeč je o studentském rádiu, o jehož obnovení se před časem uvažovalo i na stránkách tohoto listu. Od té doby uběhlo několik týdnů a z hypotetických úvah se mezitím stala téměř jistota, která autorovi těchto řádků dovoluje prohlásit: Rádio bude. A to velice brzy.

V létě 1999 proběhla na bloku F rekonstrukce rozhlasové sítě a tato skutečnost neunikla pozornosti několika zjevně studijně nevytížených jedinců, kteří po nějaké době vášnivých debat nad zcela chladným pivem vyšpekulovali, že by rádi studentské rádio obnovili a provozovali. Jejich rozhodnutí se setkalo s pochopením ze strany vedení SÚZ, které k tomuto kroku vedl pro změnu nejspíš ryze ekonomický kalkul – když už nás ta rekonstrukce tolik stála, byla by škoda toho nevyužít. Vedení SÚZ následně schválilo dodatečnou investici do skutečně nejnutnějšího vybavení, které je k provozování rádia třeba, a fakticky tak umožnilo jeho fungování. To by mělo z počátku vysílat pouze na bloku F, po plánované rekonstrukci rozhlasové sítě na bloku G se vysílání rozšíří i tam a časem se snad podaří připojit i kolej I (tedy bloky A až E).

Druhý únorový týden se sešli k první debatě nad budoucností rádia všichni ti, kteří byli původci tohoto nápadu osloveni a jejich nabídku na spolupráci neodmítli. Na tomto místě je třeba zdůraznit, že téměř všichni z nich jsou naprostí amatéři, kteří nemají žádné potřebné zkušenosti, zato však disponují poměrně značnou dávkou drzosti. Jelikož jsou to většinou známí a kamarádi těch, kteří si celé to dobrodružství vymysleli, jedná se o poměrně uzavřenou skupinu studentů, kteří se však v žádném případě nebrání spolupráci s dalšími podobně smýšlejícími studenty VŠE. Má-li tedy někdo z vás pocit, že má světu co říci a  zároveň netrpí přehnanou zdrženlivostí, ozvěte se. My už vás z toho vyléčíme.

Na první schůzce došli všichni přítomní k poměrně jednoznačným závěrům. Za prvé se shodli na tom, že rádio ponese hrdý název Rádio Jarov (jiné návrhy ani nepadly J). Za druhé, a to bych rád zdůraznil, všichni si uvědomili, že tímto počinem nemají co ztratit. Protože, když nic jiného (např. zlepšení komunikace mezi studenty, oživení kolejního života atd.), tak bude aspoň legrace. A o tu jde přece až na prvním místě, že ano.

Mohlo by tě zajímat: