Sladkou brigádu jsem získala v Candy Kitchens

16. 7. 2016 | | Cestování 6387c373-d44b-4035-b42b-ec6e7e556272

Strávit letošní prázdniny pracovním pobytem v Americe, jsme plánovaly již dlouhou dobu dopředu. Nejprve však, naše čtyřčlenná holčičí parta, absolvovala na podzim přijímací pohovor s HR oddělením obchodu Candy Kitchens, v rámci kterého si otestovali naší angličtinu. A tak jsme po úspěšně absolvovaném pohovoru věděly, že toto léto strávíme v Marylandu.

Žádná práce, hromada volného čas stráveného prohlídkou města a relaxováním na pláži, tak zhruba vypadala náš idylický program na začátku pobytu. To se ovšem změnilo s nástupem do Candy Kitchens. Čas začal ubíhat mnohem rychlejším tempem. Nicméně pravdou je, že práce v Candy Kitchens je skoro prací snů. Fyzicky náročné to rozhodně není. Navíc jsme neustále obklopeny čokoládovými pralinkami, krémy, želatinovými medvídky a také zmrzlinou. Zákazníci jsou usměvaví a zvídaví. Často se nás ptají, odkud jsme. Po odpovědi, že jsme z České republiky, a následném vysvětlení, kde to je, přichází údiv z toho, že Československo je již nějaký ten pátek rozdělené do dvou zemí.

Malý počet hodin, který můžeme v Candy Kitchens odpracovat, nás dovedl k závěru, že takto finance na plánované cestování nenašetříme. A tak některé z nás si již druhou práci sehnaly. V součtu stráví na place třeba i patnáct hodin v kuse. Občas musíte jít z jedné práce rovnou do druhé, což je docela slušný zápřah. Největší obdiv ode mě mají ti, co tohle zvládají každý den. A i když přijdou pozdě  z práce, ještě vysedávají s ostatními, a popíjí pivo do půl čtvrté ráno.

Příští týden se chystáme spolu s partou na bowling v halloweenských maskách, kde se seznámíme i s pracovníky z ostatních poboček. To je další výhoda pobytu tady, setkáváme s mnoha dalšími lidmi z celého světa. Přestože  to tu vždy není jen růžové, pobyt zatím považuji za super zkušenost pro život, kterou budu moc v budoucnu zúročit.

Fotografie: Fotoarchiv Markéty Fryčkové

ČTĚTE TAKÉ

 

Mohlo by tě zajímat: