Protáhněte své tělo a přitom slavte s CTVS

23. 5. 2002 | | Sport

Centrum tělesné výchovy a sportu (CTVS) na VŠE slaví letos padesát let od svého založení. Den oslav připadne na 30. květen, na který je vyhlášeno rektorské volno. V plánu oslav je mnoho sportovních akcí.

Centrum tělesné výchovy a sportu (dříve Katedra tělesné výchovy) bylo na VŠE založeno v roce 1952. Prostředí tělocviku na vysoké škole prošlo od svého vzniku mnoha změnami. Původně byla tělesná výchova pro studenty povinná po celou dobu studia, forma výuky však měla daleko k té, jakou známe dnes. „Na začátku studia testy, administrativní rozdělení studentů do kurzů, desítky studentů najednou v tělocvičně,“ vzpomíná na staré časy ředitel CTVS Mgr. Miloš Pádivý. Dnes je sport na vysoké škole pěstován na mnohem dobrovolnějším principu a v takovém duchu mají podle dotázaných instruktorů CTVS probíhat i blížící se oslavy.

Těžiště oslav připadne především na 30. květen. V tento den se budou moci studenti i zaměstnanci VŠE pod vedením instruktorů zúčastnit mnoha sportovních klání – basketbalem a volejbalem počínaje, přes slalom na divoké vodě či jízdu na horských kolech, až například tenisovým dnem nebo orientačním během konče. Protáhnout své tělo bude umožněno i těm studentům, kteří během semestru nenavštěvují hodiny tělocviku, a to zdarma. Bezplatně má být poskytnuto k zapůjčení i cvičební náčiní. Sportovat se bude pod dohledem instruktorů. Podrobný a aktuální přehled akcí bude zveřejněn v informačním servisu školy na http://www.vse.cz. Informace o událostech poskytnou i učitelé v hodinách tělocviku.

Mohlo by tě zajímat: