Týdenní přehled akcí: Ochutnejte chuť Ekvádoru nebo se zúčastněte akademického výzkumu

10. 4. 2022 | | Studentský život Budova, VŠE, Žižkov, škola (2)

Semestr se pomalu chýlí ke konci a zkouškové začíná zvolna ťukat na dveře. Proto neváhejte a vyrazte nabrat energii na akce konající se v tomto týdnu. Jako obvykle jsme si pro vás připravili pár tipů, mezi které patří třeba přednášku o NFT (o kterých jste se také mohli dočíst v našem nové čísle) nebo den nanečisto s Fakultou financí a účetnictví (FFÚ).

Úterý 12. dubna

Každý se srdcem dobrodruha by měl zavítat na přednášku s vůní Ameriky na téma Ekvádor – pochod vulkány, pevninou a Galapágami. Akci již tradičně pořádá univerzitní cestovatelský klub Vysoké školy ekonomické (VŠE). Vy, kteří nevíte, o co se jedná, Klub cestovatelů VŠE během semestru pořádá sérii přednášek s nejrozmanitější cestovatelskou tématikou, vstup na tyto akce je zdarma. V úterý budete mít možnost se dozvědět něco více o Ekvádoru, druhé nejmenší zemi Jižní Ameriky. Přednáška vás zavane do oblasti rovníku, ochutnáte sladkou chuť kakaa nebo se vydáte po stopách dávných Inků. Akce Ekvádor proběhne v NB A od 19:45 a bude trvat do 21:15. Více informací naleznete na stránkách akce.

V úterý se rovněž koná akce, kterou pořádá studentský spolek 4FIS na téma: World of NFT´s – Discussion. Jak název vypovídá, jedná se o přednášku v angličtině. Od 18:00 v SB 309 budete mít ojedinělou šanci proniknout do tajemství kryptoměn, potkat lidi se stejným koníčkem a v neposlední řadě se dotázat na své otázky výjimečných hostů, kterými budou Sam Gittis (majitel Crypto Portal) a Jeremiah Palecek (americký umělec zkoumající NFT). Jelikož se akce koná v poměrně malé učebně, je nutná registrace.

V 18:00 v RB 210 odstartuje povídaní o Screeningu přímých zahraničních investic v EU a České republice. Přijďte si popovídat s Otou Šimákem (ředitelem odboru obchodní politiky a mezinárodních ekonomických organizací na Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR) a rozšiřte si obzory v oblasti vlivu zahraničního obchodu na oblast evropského trhu. Akce se koná pod záštitou Fakulty mezinárodních vztahů, respektive Katedrou mezinárodních ekonomických vztahů. Přednáška je především určena pro studenty předmětu 2SE521: Ekonomická analýza regionů a trendů světové ekonomiky, ale mohou se jí účastnit i lidé mimo kurz. V případě zájmu stačí, když kontaktujete docentku Zuzanu Stuchlíkovou. Detailnější přehled je k dispozici na stránkách fakulty FMV.

Bohatý úterní program uzavírá přednáška s partnerem crowdfundingové platformy Crowdberry Peterem Bečarem. Budete mít možnost se dozvědět více o crowdfundingu, kam investovat a jaká jsou rizika. Začátek je plánovaný na 18:00 a očekávaný konec je v 19:30. V případě zájmu neváhejte kontaktovat Tomáše Zimu. Podrobnější náhled na akci naleznete na facebookových stránkách.

Středa 13. dubna

Ve středu proběhne další přednáška z cyklu Absolventská středa. Středeční setkání se ponese v duchu střetu marketérů a ochrany osobních údajů, kterou povede Josef Řezníček, zakladatel společnosti Včeliště. Akce bude probíhat hybridní formou, takže můžete přijít na živo na 18:00 do RB 211 nebo se připojit z pohodlí domova přes MS Teams. Nutná je ovšem registrace předem. Registraci a další informace naleznete na univerzitních stránkách události.

Na své si přijdou i milovníci čokolády. Pokud máte rádi čokoládu a navíc se chcete zapojit do výzkumu, pak neváhejte. Nahlédněte pod pokličku procesu akademického výzkumu a jako bonus si odneste tabulku čokolády. Nebude vás to stát více než 30 minut života. Zúčastnit se můžete ve třech časech: 14:30/16:15/18:00. Čokoládový výzkum bude probíhat ve Venclovského aule. Předem je nutná registrace, kterou můžete provést zde. V případě jakýkoliv dotazů pište Veronice Mokrejšové.

Stále nevíte, kam půjdete studovat? Právě pro vás Fakulta financí a účetnictví pořádá studentský simulační den. Zakusíte, jak probíhá výuka na FFÚ, zeptáte se na dotazy přímo studentů nebo děkana fakulty. Když nebudete mít chuť se ptát, zajdete si na oběd do menzy nebo si přečtete knížku v knihovně. Hlavně se budete moci zúčastnit reálné výuky a poznat, zda by vás studium bavilo. Začátek akce je plánovaný na 10:00 s koncem v 18:00. Sraz se bude konat před budovou VŠE na náměstí Winstona Churchilla. Na akci je nutná elektronická registrace. Podrobnější informace naleznete na stránkách fakulty.

Čtvrtek 14. dubna

Ve čtvrtek před velikonočním volnem se konají děkanské dny. V důsledku toho odpadá výuka na všech fakultách.

Foto: Vysoká škola ekonomická

Mohlo by tě zajímat: