Týdenní přehled akcí: virtuální výlet do Arménie nebo diskuze o dopadech Covidu na ekonomiku

4. 4. 2021 | | Studentský život Pohled na VŠE z Radosti

Další semestr ve znamení distanční výuky se přehoupl ve svou druhou polovinu. V online prostředí zůstává nejen škola, ale i různé další události, koncerty, výstavy a diskuze. Vyrazit lze třeba na přednášku o bezpečnosti webových aplikací z pohledu utočníka, na virtuální výlet do Arménie nebo až na daleký Nový Zéland. Přečtěte si, jaké akce na vás čekají příští týden.

Úterý 6. dubna

Uvažujete, kam pokračovat na magisterské studium? Pak by vás mohl zajímat online Evening with CEMS. CEMS je anglicky vyučovaný program na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické (FPH VŠE) se zaměřením na mezinárodní management. Připojte se v 17:00 na ZOOM a zjistěte více o CEMSu, přijímacím řízení a komunitě. Můžete se setkat se stávajícími studenty a zeptat na jich na vše, co vás o programu zajímá. Na událost je nutné se registrovat pomocí tohoto odkazu.

Očkování hýbe světem, a proto se mu bude věnovat i další Café Evropa online, jejímž tématem bude: Očkování proti koronaviru, kdy nás vrátí do normálu? Od 17:30 proběhne diskuze nejen o fungování a procesu schvalování. Diskutovat budou Libor Grubhoffer, ředitel Biologického centra Akademie věd České republiky; Petr Smejkal, hlavní epidemiolog Institutu klinické a experimentální medicíny a Irena Storová, ředitelka Státního ústavu pro kontrolu léčiv.

Pokud vás zajímá bezpečnost webových aplikací, připojte se v 18:00 na přednášku s názvem Úvod do ofenzivní bezpečnosti webových aplikací. Slova se ujme Andrej Šimko, který vystudoval bezpečnost IT a nyní pracuje jako penetrační tester. Zjistíte, jak z jeho pohledu fungují webové aplikace, na co se u nich a změřit a jak hledat zranitelnosti. Živé vysílání bude probíhat na Facebooku.

Středa 7. dubna

Jaké jsou dopady Covidu-19 na českou ekonomiku? Odpověď na tuto otázku vám ve středu v 18:00 předloží Radek Špicar, viceprezident pro hospodářskou politiku a export ve Svazu průmyslu a dopravy. Diskuze Institutu strategického investování Fakulty financí a účetnictví Vysoké školy ekonomické (FFÚ VŠE) bude vysílána prostřednictvím MS Teams, odkaz na ni se objeví v této facebookové události.

V rámci Absolvenstké středy proběhne od 18:00 přednáška s názvem B2B data vs. Don Corleone aneb Hollywoodské filmy očima datového analytika. Z úst absolventa VŠE a zakladatele společnosti BizMachine, Martina Luckého, se dozvíte, jak významně se za poslední roky posunul svět v oblasti dostupnosti dat a jejich zpracování. Na událost je nutné se registrovat prostřednictvím tohoto odkazu.

Čtvrtek 8. dubna

Bojujete se seminární, bakalářskou nebo diplomovou prací? Možná právě pro vás přichystala Knihovna VŠE seminář o Nejlepších odborných článcích: jak pro hledání využít citační rejstříky a vyznat se v hodnocení vědeckých časopisů. Dozvíte se, jaký význam mají indikátory pro hodnocení časopisů nebo autorů, a jak vytipovat nejcitovanější články a autory v oboru. Seminář proběhne od 09:15 na MS Teams.

Studentský spolek 4FIS si na čtvrteční večer připravil cestopisnou přednášku Krásy a úskalí Arménie objektivem entomologa. Vhled nejen do přírodních, ale také kulturních a historických sfér země vám poskytne Petr Jelínek, vystudovaný biolog a povoláním analytik. Vyrazit s ním směr Arménie můžete alespoň virtuálně, a to ve 20:00 prostřednictvím MS Teams.

Pátek 9. dubna

V pátek proběhne od 19:45 další Idea night SpoluPRACUJEME. Během večera se představí pět vybraných projektů studentů ekonomky a následovat bude networking a „volný pokec“. Registrace jsou spuštěny na Facebookové stránce.

Sobota 10. dubna

Sobota patří cestování. Ze čtvrteční návštěvy Arménie se s Klubem cestovatelů VŠE přesuneme o kus dál, na Nový Zéland. Dva cestovaleté vám povypraví dobrodružný příběh o tom, jak prožili Dvanáct měsíců prázdnin na Novém Zélandu. Provedou vás od samotného zařizování víza, přes koupi auta, až po práci práci a poznávání obou zélandských ostrovů. Odjezd ve 20:45 prostřednictvím platformy ZOOM.

 

Mohlo by tě zajímat: