Velmi nebezpečné krásnosti

18. 5. 2006 | | Názory

Akademická půda, jakkoli zní toto označení zatuchle, je ve skutečnosti desetitisícové městečko plné krásných mladých lidí. Ovšem, když na přehlídkovém mole mezi sb310 a rb210 dojde k náhodnému setkání kterýchkoli dvou modelů či modelek, měla by hodnota IQ měřená v oblasti setkání kulminovat pokud možno u tří set. Nu a to je právě ta potíž. Stigma hlouposti nesmazatelně ulpívá na každém pěstěném čumáčku.

Akademická půda, jakkoli zní toto označení zatuchle, je ve skutečnosti desetitisícové městečko plné krásných mladých lidí. Zemský ráj to napohled. No řekněte sami.

Ovšem, když na přehlídkovém mole mezi sb310 a rb210 dojde k náhodnému setkání kterýchkoli dvou modelů či modelek, měla by hodnota IQ měřená v oblasti setkání kulminovat pokud možno u tří set. Jestli jsme teda ta líheň elity národa, jak nám furt cpou. Nu a to je právě ta potíž. Stigma hlouposti nesmazatelně ulpívá na každém pěstěném čumáčku.

Ono tu nedůvěru lze poměrně logicky podložit, nabízí se třeba argument: „Nechtějte mi namluvit, že matka příroda v ranní kocovině nadělila jednomu božímu holátku jak nadpozemskou krásu, tak nepřekonatelný ostrovtip, když já mám učňák, plochý nohy a náběh na obezitu.”

A tak bývají krásky a krasavci kolikrát celí uondaní z toho, jak musí pořád a všude a všem dokazovat, že fakt mají všech pět pohromadě. Právem jsou trochu naštvaní. Ale ani ostatním bych nechtěla brát jejich právo na počáteční nedůvěru. Pokud jsou ti ostatní soudní a pod tíhou nezvratných důkazů břitkého intelektu jsou ochotni se své nedůvěry vzdát, pak je vše ve skoro nejlepším pořádku.

Předseda ODS Mirek Topolánek mě o své soudnosti nepřesvědčil. Musím se přiznat, bylo mi za něj trochu trapně, když jsem poslouchala, jak v závěru svého proslovu na celý sál vykřikuje: „Nedávno jsem prohlásil, že jediný, kdo by ze současné vlády mohl pomýšlet na pokračování ve vládě další, je ministryně informatiky Dana Bérová, aniž jsem zdůvodnil proč. Zdá se, že po mé dnešní kritice ministerstva informatiky bych onen důvod měl uvést. V sestavě buldozerů a jiných těžkých strojů a vah, bojovníků s odpadky a odpadlíky, zachránců exotických princů a jiných vytrvalých cestovatelů a mudrců, je Dana Bérová alespoň natolik zajímavá, že dala svému ministerstvu konečně tvář. Že to je ale to jediné, čím ministerstvo disponuje, je dnes už celkem jasné. Výhodou zajímavých tváří vždy bylo, je a bude, že dokáží ozdobit instituci, firmu nebo značku. Jsem přesvědčen, že tomu tak bude i v případě Dany Bérové.”

Dana Bérová je ministryní informatiky od dubna 2005. Obor automatizované systémy řízení dokončila na VŠE v roce 1990. Obrázek o tom, jaká Dana Bérová je a jak řídila své ministerstvo, si udělejte sami. Jen vás prosím, ne podle tváře!

Mohlo by tě zajímat: