Začínáš studovat na vysoké? Buď in a usnadni si studia díky těmto věcem

24. 9. 2019 | | PR články Inzerce (nepoužívat)3

První týdny na univerzitě věnuj výběru kvalitních pomocníků, které tě budou při studiích provázet téměř každý den.

Prostorný batoh

Jako student vysoké školy budeš neustále v pohybu. Budeš běhat z přednášky na přednášku, na cvičení, z budovy do budovy a budeš s sebou non-stop tahat  kvantum věcí – knihy, sešity, počítač, jídlo… Vykašli se proto na tašku přes rameno nebo dokonce elegantní kabelku, pořiď si pořádný batoh. Přenášení věcí ti usnadní a kromě toho se dnes dá vybrat z opravdu velké škály výrobců a tipů, takže se za něj nebudeš muset stydět. Vyber si taky takový, který tu se ti bude dobře nosit – chraň svoje záda!

Zdroj: Unsplush.com

Pořiď si spolehlivý mobil a funkční obal na něj

Chytrý telefon bude během studií tvým nepostradatelným kamarádem a asistentem. Díky šikovným aplikacím, jako je Evernote nebo Google Drive budeš vždy vědět, kde máš zrovna být, nebo na jakých projektech či úkolech máš pracovat a jaká párty tě nesmí minout. Pokud hledáš spolehlivý chytrý telefon, klidně si pořiď i nějaký starší iPhone nebo původně dražší Samsung Galaxy, jde o kvalitní přístroje, které vydrží i několik let. Například iPhone 6s ti ještě udělá dobrou službu. Nezapomeň ani na nějaký cool obal, který už dávno není jenom ochrannou telefonu ale také plní různé praktické funkce. 

Zdroj: Pixabay.com

 

Můžeš si tak pořídit obaly, nejen na zmíněné iPhony 6s, které:

Zdroj: Etuo.cz

Počítač si nevybírej jenom podle vzhledu

Mít růžový počítač, může být pro někoho lákavé, ale už nejsi na střední škole, takže se počítač společně s telefonem stane tvým pomocníkem při studiu. Na co se třeba při výběru zaměřit?

 

  1. Váha – budeš ho nosit všude s sebou, těžký notebook tak asi nebude to pravé. Pokud ale tvůj obor studia vyžaduje, abys měl větší a výkonnější, tedy i těžší počítač, raději měj dva – jeden na doma a druhý na přednášky, který ti bude sloužit hlavně na zapisování poznámek. Mysli potom na práci v cloudu, abys měl soubory z jednoho počítače vždy přístupné v tom druhém.
  2. Výkon – pro studenta je důležitá rychlost. Přece se ti nechce čekat věčnost, než počítač začne reagovat na tvoje příkazy. Operační paměť 4 GB RAM by ti měl stačit, ale pokud budeš mít větší, třeba 6 nebo 8 GB RAM, bude to jen výhodou. Možná bude investice trochu větší, ale počítač ti pak déle vydrží.
  3. Velikost paměti – fotky, videa, poznámky, záznamy z přednášek a další a další věci budeš potřebovat skladovat na svém notebooku. Ale velikost paměti může počítač dost prodražit, proto bud‘ moderní a přemýšlej nad možností ukládání svých souborů do cloudu.

Zdroj: Unsplush.com

Samozřejmě tohle všechno bude něco stát, proto nezapomeň sledovat různé slevy nebo věci z druhé ruky. Před koupí si ale ověř, zda je „second-handový” výrobek opravdu v pořádku a funguje tak, jak potřebuješ.

Mohlo by tě zajímat: