Výsledek Hokejové bitvy: Kluci z ekonomky slaví třetí místo  

28. 10. 2015 | | Sport, Studentský život DSC_0133

Hráči reprezentace Vysoké školy ekonomické (VŠE) můžou slavit. V Hokejové bitvě, která se konala včera, dosáhli na třetí místo. V posledním zápase porazili Českou zemědělskou univerzitu (ČZU). Pohár primátora Hlavního města vyhrála už počtvrté Univerzita Karlova (UK).

V souboji s UK hnali hokejisty ekonomky dopředu fanoušci. Neúnavně je podporovali až do poslední vteřiny. V první polovině (každý zápas se hrál dvakrát patnáct minut, pozn. red.) dokázala VŠE držet s Karlovkou tempo. Jedinou velkou šanci měl na konci prvního poločasu útočník přední lajny Adam Němec, kterou nakonec neproměnil.

V druhé půlce se ale vše změnilo. Univerzita Karlova nabrala své tradiční tempo a ekonomům puk skoro nepůjčila. Naopak ho držela na dosah Adama Uhlíka, gólmana VŠE. Adam dokázal kluky v těžkých chvílích podržet, vychytal i všechny nebezpečné střely během přesilovky Karlovky pět na tři. Tu museli kluci ubránit po faulu kolenem obránce ekonomky Tomáše Kohúta.

Stav 0:0 se v posledních minutách druhé patnáctiminutovky rychle vytratil. Univerzita Karlova zaznamenala tři góly během pěti minut a třetí vzájemné setkání na bitvě ukončila vítězně. VŠE tak nepomohla ani podpora vedení školy, jež celé snažení napjatě pozorovalo z vrchu arény.

Keywords: HC Ekonom;Hokejová bitva;Praha;V¦E

O bronz se ekonomka už připravit nenechala

Do zápasu o třetí místo kluci nastoupili sebevědoměji. Lépe rozehrávali, vyhrávali buly a za čtyři minuty měli více šancí než v celém zápase proti UK. Na trenérské lavici se hned na začátku zápasu objevila i rektorka Hana Machková, aby tým podpořila z bezprostřední blízkosti.

Ke konci první poloviny hradbu ČZU prolomil útočník druhé lajny Ondřej Fousek. Tým VŠE si tak připsal první gól turnaje. Vedení se ekonomce podařilo udržet až do přestávky. A fanoušci stále častěji skandovali oblíbený slogan mířený na zemědělku. Arénou se za všeobecného veselí nesl pokřik „Seno a vidle!“. Studenti ČZU se na oplátku snažili pronést svůj transparent na tribuny ekonomky, ale místní fanoušci si s nimi rychle poradili.

O pořádnou vřavu se však postarali i hráči na ledě. Po jedné z šancí ČZU se za bránou ekonomky strhla pořádná bitka útočníka VŠE a zemědělky. S každou ránou nabírala na otáčkách, a proto museli razantně zasáhnout rozhodčí. Dvě minuty za hrubost dostal ale jen hráč ČZU. Hra byla poté z technických důvodů přerušena a zbylé dvě minuty prvního poločasu se dohrály po deseti minutové pauze. Souboj vyburcoval i diváky na obou stranách.

Filip Kubus, iList

V druhé půlce ale ekonomka zvládla roli lídra na jedničku. Další z šancí proměnil znovu druhý útok – tentokrát byl úspěšným střelcem Dan Záhora. „Vedli jsme dva nula, ale věděli jsme, že zápas ještě v kapse nemáme a že bude potřeba zabojovat,“ řekl reprezentant iListu po utkání. ČZU se ještě snažila změnit daný stav a brankář Uhlík inkasoval ke konci druhé poloviny gól. To byl ale ze strany zemědělců poslední vzdor. VŠE nakonec porazila ČZU 2:1.

„Za třetí místo jsme rádi. Karlovka je každoročně těžkým soupeřem,“ řekl po souboji o třetí místo kapitán týmu Marek Herna. „Oslavy ale budou tradičně velké,“ dodal s úsměvem. Ve finále se o pohár utkaly Univerzita Karlova a České vysoké učení technické (ČVUT). Karlovka techniky snadno smetla 3:0.

Výsledky:

Semifinále:

ČVUT – ČZU 1:0

UK – VŠE 3:0

Boj o třetí místo:

VŠE – ČZU 2:1

Finále:

UK – ČVUT 3:0

Všechny fotografie naleznete zde.

Foto: Filip Kubus

Mohlo by tě zajímat: