KPMG Data Festival tentokrát proběhne online

17. 10. 2020 | | Kariéra, PR články, Studentský život banner_df_400x400

Každoroční festival, který organizuje xPORT VŠE pod záštitou společnosti KPMG a soustředí se na data v dnešním světě, se uskuteční i navzdory druhé vlny pandemie. Aktuální situace sice nedovolí uspořádat velkolepý festival plný přednášek v prostorách Vysoké školy ekonomické (VŠEú, jak jsme zvyklí, online forma ale nebude nic ochuzena, program je opět nabitý.

KPMG Data Festival je unikátní akcí pro všechny zájemce o problematiku dat a všeho, co s nimi souvisí. Nabízí celodenní program s řadou témat o využití dat, artificial intelligence, business intelligence, Data Science či Machine Learningu. Každý rok se na této akci setkávají (nejen) studenti s odborníky z praxe z velkých firem, organizací a institucí, které využívají data v jakékoliv formě. Data jsou totiž skutečně všude kolem nás. Tento ročník se bude týkat čtyř datových témat – Data pro dobro a zlo, AI jako prodloužené smysly člověka, Datová (ne)gramotnost a vzdělávání a Data science pro záchranu planety. Tyto bloky workshopů, diskuzí a přednášek se uskuteční v několika virtuálních místnostech online.

Přednášet budou odborníci z firem jako Nestlé, Komerční banka Microsoft, Fortuna, či Škoda. Samozřejmostí jsou i workshopy od titulárního partnera celého festivalu KPMG. Zajímavostí letošního ročníku jsou i přednášky a workshopy ze světa zdravotnictví jako například: Deeplab – Inteligentní zdravotní péče, Daruju Krev – Darování krve ve světě jedniček a nul, aneb jak můžeme daty zachránit život nebo uLékaře.cz – Je telemedicína dobrá? Jednoznačně ANO!

Letos KPMG Data Festival proběhne 23. října od 9:00 do 16:30 a registrovat se na jednotlivé online akce můžete už nyní. Nezahálejte, kapacity jsou omezené.

Mohlo by tě zajímat: