Mrzí mě, že je ekonomka k smíchu, říká nová miss VŠE

26. 4. 2016 | | Rozhovory Královský pár VŠE

Vysoké škole ekonomické se při majálesových oslavách dostává ve srovnání s ostatními vysokými školami nejmenší podpory. Král i Miss VŠE získali pouhá dvě procenta všech hlasů.  Letos navíc musela být vyměněna původní miss. O tom, jaké to je být miss VŠE, co obnáší majálesový měsíc nebo co si myslí miss o králi, se dočtete v rozhovoru s miss VŠE Dajanou Miščíkovou.

Proč ses rozhodla přihlásit se na miss VŠE, která bude ekonomku reprezentovat na Pražském Majálesu?

Moje přihlášení nebylo úplně korektní, byla jsem spíš náhrada.

Takže v původním výběru jsi nebyla?

Ne. Obě holky se nemohly zúčastnit, takže Tomáš (král VŠE, pozn. red.) hledal, kdo by miss nahradil. Zeptal se mě a já si řekla, že když už se s Tomášem znám, tak proč ne. Bude to sranda a poznám nové lidi.

Proč byla nahrazena původní miss?

Nemohla se zúčastnit Majálesu.

Nesetkala jsi se s nějakými negativními ohlasy na to, že jsi nebyla korektně vybrána?

Nic takového jsem neslyšela.

Co jsi musela jako reprezentantka VŠE zatím dělat a co tě nejvíc bavilo?

Šla jsem do toho s tím, že to moc práce obnášet nebude, ale musela jsem se zúčastnit setkání majálesové družiny a dále reprezentovat na princovi a princezně Majálesu, což byla sranda. Hodně mě potěšilo téma královské debaty, postavení žen na našich školách.

Jak dlouho sis proslov připravovala?

Pár hodin jsem se snažila, aby to nějak znělo. Ze začátku jsem ale vůbec nevěděla, jak to uchopit.

Představení družiny VŠE proběhne před vystoupením Xindla X

Jak se těšíš na Majáles a jaké tam máš povinnosti? 

Velmi. Mám toho hodně i do školy, takže aspoň jedna starost mi odpadne. A těším se, že si ho užiji z jiného úhlu pohledu. Budu řešit naše královské představení na pódiu, těsně před Xindlem X. Naštěstí nebude žádná promenáda, což jsem fakt ráda. A v rámci průvodu musíme ozdobit alegorický vůz.

Nemrzí tě, že jsi u toho nebyla od začátku? Nemáš pocit, že by ti něco uteklo?

Nezamýšlela jsem se nad tím. Mrzí mě akorát, že je VŠE všem k smíchu, že se původní miss nedostavila ke stavbě májky.

Foto: Petr Cihlář

Je něco, co ti na uspořádání majálesového měsíce vadí?

Myslela jsem si, že to bude více o zábavě nebo reprezentaci našich škol, ale bylo toho potřeba dost připravit. Rozhodně si nestěžuji, jen je toho se studiem a prací hodně.

Čím si vysvětluješ nízkou podporu, které se králi a miss VŠE dostává?

Myslím, že na ostatních školách to Majálesem žije a více se o to zajímají. U nás nikdo zájem nejeví. Ani já jsem minulé roky nejevila, takže to chápu. Nemá to tradici. Na ostatních školách mají kolem toho i nějaké promo, my ne.

Myslíš, že by se to dalo změnit?

Podle mě je největší problém, že my nemáme uzavřený kolektiv. Pro mě je velmi výhodné, že si můžu udělat rozvrh tak, jak já sama chci. Na jiných školách mají kruhy a s těmi stejnými lidmi se setkávají po celou dobu studia. Nemáme taková pouta mezi sebou.

Jaký máš vztah s ostatními miss?

Na akcích jsem viděla všechny miss dohromady jen na královské debatě. Chvíli jsme se bavily, s některými jsem mluvila víc, s jinými míň. Ale myslím, že králové jsou víc otevření a spíš si povídali.

Jak se ti líbí video?

Je svým způsobem vtipné. Hodí se na ekonomku, ale nevím…. je zvláštní. Zprvu jsem nepochopila, že je to narážka na seriál Kancelář Blaník.  Ale jedou na palce dolů, tak proč ne. U tvorby videa jsem nebyla, ale zdá se mi upjaté, přijde mi, že je to dělané na poslední chvíli.

Soutěž o 2x 2 vstupenky na Pražský Majáles: Kdo je hlavní kapelou letošního Majálesu? Své odpovědi zasílejte na e-mail: soutez@ilist.cz do středy 20.00. Vítězové budou o výhře informováni ve středu večer.

Foto: Petr Cihlář, Kristina Tůmová

ČTĚTE TAKÉ:

Mohlo by tě zajímat: