Nový iList je tady! V prodeji od pondělí 29. února

27. 2. 2016 | | Kariéra, PR články xPORT otevření

Hledali jste stánek časopisu iList již v předešlých dvou týdnech a divili jste se, že nové číslo není k nalezení? Rozhodli jsme se totiž vyhovět vašim přáním – a v tištěném čísle uvádět více rozhovorů a delších článků. To nám ale zabere více času a proto bude teď iList vycházet jen dvakrát za semestr. Ale nezoufejte, nové číslo je už tady a jeho hlavním tématem je Kariéra.

Hlavního rozhovoru se opět ujaly Verča s Týnou. Zpovídaly rektorku Hanu Machkovou, která je právě v půlce svého funkčního období. Dozvíte se například, proč bylo nejsnazší vložit do zkratky informačního systému písmeno „n“ nebo jak se cítí jako jediná žena ve vedení školy. A nejen fotografa Filipa překvapilo, jakou sbírku iListů i starších Studentských listů rektorka má.

rektorka

Když už mluvíme o dvouletém období, které rektorku ještě čeká, všimli jsme si, co se za dva předešlé roky na škole změnilo? Ano, moc ne nebo jste vůbec nic nezpozorovali? K pár změnám opravdu došlo. Alice je pro vás shrnula do svého článku. Nebereme něco už jako samozřejmost?

Mít po škole našlápnuto ve skvělé kariéře je asi sen každého z nás. K titulu se však musíme dostat i přes některé neoblíbené předměty. Seznam těch nejhorších nejen na celé VŠE, ale i na jednotlivých fakultách pro vás připravila Terka. Že máte většinu z nich za sebou? Smekáme před vámi.

Quo vadis, absolvente? Kam byste řekli, že nejčastěji míří absolventi ekonomky? PR, IT, finanční analytik nebo statistik? Verča zpracovala přehlednou grafiku s nejčastějšími zaměstnáními absolventů VŠE.

„Na VŠE dělám pomvěda“. Jinak přeloženo – pomáhám svému profesorovi zvládnout pracovní zátěž. Jsou jako neviditelní skřítci, přesto existují. Martina sepsala článek, kde se tuto záhadnou studentskou pozici snaží přiblížit.

Vysokou má dnes skoro každý. Je to smutná pravda a začínají si to uvědomovat i zaměstnavatelé. Přečtěte si rozhovor s Adamem Páleníčkem, který vysvětluje, že zapojit se do nějaké studentské organizace není tak úplně od věci a v čem vás aktivita navíc odliší od řadových posluchačů ekonomky.

Roklen24

Už jste někdy zavítali na přednášku Cesty Úspěšných? Elena připravila rozhovor s Janem Skryjou – jejím zakladatelem. Dozvíte se, jak ke vzniku projektu došlo a jaká je jeho budoucnost.

Jaké je to studovat dvě školy najednou? Evka se do této výzvy pustila minulý semestr. V nové čísle si můžete přečíst, v čem vyniká VŠE nad Karlovkou a naopak.

Píšete všemi deseti? My v iListu ano. Dejv zpovídal Lindu Nezhybovou, která spolu s kamarády založila startup Psaní hravě. Asi jen těžko uvěříte, kolik vám rychlé klapání na klávesnici ušetří času.

Každý jsme tam jednou byli, nemá cenu to zapírat. Bujaré studentské párty do časných ranních hodin, levné drinky a pozoruhodné opilecké taneční kreace. Ano, mluvím o klubu El Mágico. Milan vyrazil „do terénu“ a na vlastní kůži si vyzkoušel, jaké to je obsluhovat na místním baru. Jak se mu líbilo mixování drinků a rozpravy s lehce omámenými studenty se dozvíte v jeho reportáži.

V čísle nechybí ani kulturní koutek a bulva. Nezapomeňte proto vyhledat naše redaktory již v pondělí 29. února! Prodáváme hned od 9 ráno v budově Italská mezi zaměstnaneckou a studentskou menzou. Koupit nás můžete i v Antiku ve čtvrtém patře Staré budovy, v menze nebo v Deštníku. Na Facebooku můžete také sledovat, kdo zrovna prodává a koupit si časopis přímo od svého oblíbence. Těšíme se na vás!

ČTĚTE TAKÉ:

Mohlo by tě zajímat: