Parkování na Žižkově nezlevní

26. 11. 2003 | | Studentský život

Zaparkovat u školy je pro studenty problém. Vjezd na školní parkoviště povolen nemají a před školou musí platit. Už při třech vyučovacích hodinách denně vyjde měsíční parkování před budovou VŠE Žižkov na 2400 Kč. Se zavedením systému parkování pro studenty se podle ing. Ivana Veselého z Útvaru obrany a ochrany VŠE (UOO) nepočítá. „Počet parkovacích míst ve vlastnictví školy je již v této chvíli zcela nedostačující,“ říká Veselý.

Zaparkovat u školy je pro studenty problém. Vjezd na školní parkoviště povolen nemají a před školou musí platit. Už při třech vyučovacích hodinách denně vyjde měsíční parkování před budovou VŠE Žižkov na 2400 Kč.

Se zavedením systému parkování pro studenty se podle ing. Ivana Veselého z Útvaru obrany a ochrany VŠE (UOO) nepočítá. „Počet parkovacích míst ve vlastnictví školy je již v této chvíli zcela nedostačující,“ říká Veselý. „Škola jich má k dispozici pouze sto, bylo by jich potřeba nejméně desetkrát tolik.“

Kvůli stavbě Rajské budovy se budou rušit další parkovací místa. Nahradit by je mělo nově vzniklé parkoviště pod touto budovou. To podle projektu pojme dalších sto vozidel. „Přesunou se sem ale další oddělení, která se zatím nacházejí mimo žižkovský areál,“ dodává Veselý. S dalším rozšiřováním kapacit se podle něj nepočítá.

Povolení k vjezdu na parkoviště má již šest set vozidel, což pětkrát převyšuje jeho kapacitu. V případě zaplnění tak všem ostatním vozidlům nárok na vjezd zaniká. Dvě místa jsou určena pro držitele průkazu ZTP, na škole jich studuje pět. Podle Veselého se potřebná místa vždy podařilo dodatečně zajistit. Další místa na parkovišti u ulice Italská jsou vyhrazena pro vedení školy a mimořádné návštěvy.

Škola využívá také prostor před menzou Italská, i když k tomu nemá povolení. „Už třikrát jsme o něj město žádali, ale nikdy nám nebylo vyhověno,“ říká Veselý. „Průměrně dvakrát až třikrát do roka proto najdeme na zaparkovaných vozidlech botičky.“

V minulosti měla škola k dispozici také parkoviště před Starou budovou. To ale městská část Prahy 3 pronajala soukromé firmě M. Brůna – Micropark. Za každou započatou hodinu zde proto od 08.00 do 18.00 v pracovních dnech zaplatíte 20 Kč.

Mohlo by tě zajímat: