Skříňky ve Staré budově studenti příliš nevyužívají

4. 12. 2017 | | Studentský život, Zprávy ze školy DSC02270_preview

O úložných skříňkách v Nové budově za šatnou a naproti menzám vědí nejspíš všichni skudenti Vysoké školy ekonomické (VŠE). Fungují už minimálně deset let a o jejich využití není nouze, zvláště pak začátkem týdne a také v pátek, kdy spousta lidí odjíždí z Prahy domů. Jediným problémem tak může být zapomenutá dvacka nebo desetikoruna, která je k využití skříněk potřeba. K dispozici jsou ale i skříňky ve Staré budově, které jsou v provozu od roku 2016. Jejich využítí, zřejmě i kvůli úmístění, ale není valné.

O těchto úložných prostorech ve Staré budově většina posluchačů ekonomky ani rok po jejich zpřístupnění nemá tušení. Najít je přitom není těžké – po vstupu do budovy stačí zahnout doleva směrem k výpočetnímu centru a sestoupit vpravo po schodišti do suterénu. Do místnosti 012a, se lze snadno dostat pomocí studentské karty. Na skříňky také upozorňuje nápis na prvních vstupních dveřích do chodby a na schodiště vedoucí ke skříňkám ukazuje šipka s českým i anglickým popisem. Toho si ale většinou všimnou jen opravdu pozorní studenti.

Využití skříněk je sice vyšší než minulý rok, spousta posluchačů se o nich ale dozvěděla náhodou – a po delší době. „O skříňkách ve Staré budově mi řekla kamarádka. Dozvěděla jsem se o nich až teď ve třetím ročníku na bakaláři,“ říká studentka Fakulty mezinárodních vztahů. „Do té doby jsem si odkládala věci jen do skříněk v Nové a Rajské budově, ale dost často byly plné. Pokud mám cestu přes Starou budovu, nechávám si teď věci tam. Většinou jsou skoro prázdné,“ dodává.

Větší tašky ani kufry do skříněk nedáte

Skříňky slouží pouze k odložení oblečení, kabelky nebo batohu, rozměrnější věci jako například větší zavazadla se do nich nevejdou. „Kufr si většinou nechávám ve skříňkách v Nové budově, kde jsou kromě malých skříněk i širší. Ale ne vždy tam je místo,“ říká student z Fakulty statistiky a informatiky, který každý čtvrtek cestuje z Prahy domů.

„Úložné skříňky zabezpečují zejména odložení běžných věcí, jako kabát a taška, pro umožnění vstupu do CIKS, běžných a terminálových učeben. Nepočítáme s možností, že by do těchto vyhrazených prostor šel student například s lyžemi či velkým kufrem,“ vysvětluje vybraný rozměr skříněk vedoucí odboru správy majetku Tomáš Horský. Pořízení dalších, zejména širších, skříněk se zatím v dohledné době VŠE neplánuje. „Je nutné zdůraznit, že veškeré úložné prostory včetně šaten umožňují odložit věci, které přímo souvisí s návštěvou školy. VŠE v Praze nebude a ani nemůže nahrazovat a zabezpečovat velkokapacitní úložné prostory autobusového či vlakového nádraží,“ upřesňuje Horský.

iList několikrát během týdne zaplnění skříněk kontroloval. Většinu času nebyly příliš využity, nejvíce zaplněné byly koncem týdne, tedy ve čtvrtek a v pátek.

Foto: Jan Krčil

Mohlo by tě zajímat: