HC Ekonom končí sezonu sedmí. Nováčci z Techniky dobruslili až do play-off

2. 6. 2016 | | Sport Hokejová bitva univerzit 2015

HC Ekonom, univerzitní tým VŠE, vybojoval v sezoně řadu úspěchů. Kromě dobrého výkonu v lize se hráči z reprezentačního týmu VŠE probojoval i na celorepublikové akademické hry. Také nováček Evropské univerzitní hokejové ligy, tým Technika Praha, si nevedl špatně. Tým studentů VŠE a ČVUT si vydobyl místo v play-off.

HC Ekonom má za sebou premiérovou sezónu v nejvyšší pražské rekreační lize. Ze čtrnácti týmů v této soutěži letos skončil na sedmém místě. Na přelomu roku si však hokejisté ekonomky nevedli vůbec špatně a drželi se na třetí příčce. „Po novém roce se to trochu seklo a už se nám výsledkově moc nedařilo,“ říká nejproduktivnější hráč Marek Herna. Úspěch hokejisté ekonomky slavili i na Akademických hrách v ledním hokeji, když se Reprezentace VŠE probojovala z pražské skupiny až do celorepublikového kola. Na postup z pražského kola se jim ale navázat nepodařilo a v nadstavbové části skončili na nepostupovém třetím místě. Celkově tedy na akademičkách skončili devátí.

Hokejova_bitva_2013_10

„Teď jsme se nahecovali, v následující sezóně tak chceme dál podávat stabilní výkony a lépe zvládnout koncovku, což se nám letos bohužel nepodařilo. Chceme také přilákat víc fanoušků na naše zápasy, jejich podpora z tribun je důležitá a žene nás dopředu,“ říká Marek.

Tým posílili slibní nováčci

HC Ekonom i letos opouští jeden z dlouhodobých hráčů – forward Zack Holeska, který svůj poslední ligový zápas odehrál 3. dubna. Po třech letech studia na ekonomce se přesouvá na univerzitu do Velké Británie. „Jsem moc rád, že jsem tu ty tři roky mohl za VŠE hrát a tímto způsobem ji i reprezentovat. Nejen, že to byla skvělá zkušenost, ale mezi kluky jsem si našel i pár velmi dobrých přátel,“ popisuje svou hráčskou kariéru v Ekonomu. S týmem se rozloučí na přátelském zápase ligového HC Ekonomu a Reprezentace VŠE, která reprezentuje školu na oficiálních akcích.

V nové sezoně bude na hokejisty čekat již šestá Hokejová bitva, která se tradičně hraje na konci října. Tým slibuje nábor nové krve, který by se měl odehrát ještě před bitvou. „Úroveň hokeje je letos vyšší a ze začátku nás posílilo hodně nováčků, máme na čem stavět do příští sezóny,“ popisuje kapitán HC Ekonomu Ondřej Veselý. „Nejdůležitější ale je, že jsme si všichni sedli a navzájem se při utkáních i mimo ně podporujeme,“ dodává. „Chceme také poděkovat paní rektorce Machkové za její podporu a zapálení pro hokej a univerzitní sporty obecně. Velice si toho vážíme, jinak bychom ani reprezentovat školu nemohli,“ uzavírá Marek.

ČTĚTE TAKÉ:

Mohlo by tě zajímat: