Studentský ples

12. 4. 2003 | | Nezařazené

Již čtvrtý ročník Studentského plesu, který pořádá nezisková studentská organizace AEGEE Praha ve spolupráci s Elsa Praha, se uskutečnil v úterý 11. března 2003 v Národním domě na Smíchově. Studentský ples se již stal tradiční a hlavně velmi očekávanou událostí, především u studentů Vysoké školy ekonomické.

Již čtvrtý ročník Studentského plesu, který pořádá nezisková studentská organizace AEGEE Praha ve spolupráci s Elsa Praha, se uskutečnil v úterý 11. března 2003 v Národním domě na Smíchově. Studentský ples se již stal tradiční a hlavně velmi očekávanou událostí, především u studentů Vysoké školy ekonomické.

Většina studentů VŠE Studentský ples mylně ztotožňuje s plesem své školy. Studentský ples je samozřejmě určen pro studenty všech vysokých škol a také pro jejich přátele a známé. Největší popularitu si ale získal právě mezi ekonomy, kteří na plese početně převažují. Hlavním důvodem určitě je, že VŠE je jedním ze dvou míst, kde je možné koupit si lístky. To, že je Studentský ples mezi ekonomy velmi známou a oblíbenou událostí roku, bylo patrné i z toho, že lístky šly doslova „na dračku“ – na stání byly vyprodány již druhý den ráno od začátku jejich prodeje, na sezení do tří dnů.

Početní převaha ekonomů na plese mu ale určitě neubírá na jeho kvalitě. Ta se dá nejlépe posoudit podle toho, jak se zde lidé baví. Jsem přesvědčená o tom, že na tom letošním se bavili úplně všichni a že každý si v pestrém programu našel to svoje.

Začátek plesu byl ve 20 hodin. Protože se ale lidé tou dobou teprve začali scházet, oficiální zahájení plesu proběhlo až v půl deváté. V hlavním sále začal hrát big band Josefa Hlavsy, který byl v půl desáté přerušen ukázkami latinského tanga v provedení Julia Horatia Martineze, argentinského mistra tanga, a jeho partnerky. O hodinu později se zde uskutečnila módní přehlídka Heleny Mertlové pod patronací Miss ČR Michaely Salačové. Po ní následovala všemi očekávaná hra o ceny – šest hlavních se losovalo a předávalo hned, ostatní byly vylosovány v průběhu večera a výherci si je mohli vyzvednout v salónku pořadatelů. Nejlákavější cenou byl určitě čtrnáctidenní jazykový pobyt v Londýně, včetně ubytování a dopravy, jehož šťastného výherce se podařilo vylosovat až na potřetí, neboť dva vylosovaní před ním se o tuto cenu nepřihlásili. Posledním zpestřením taneční zábavy v hlavním sále byly ukázky electric boogie, které v mnohých určitě vyvolaly pochybnosti, jestli náhodou ti dva mladíci nejsou skutečnými roboty.

Ti, kteří dávají přednost populární hudbě, si ji mohli užít v československém sále. Hrál tam DJ Mrakoplaš a slyšet jste tam mohli všechny české a slovenské hity (Elánem počínaje a Helenou Vondráčkovou konče), které se pouští snad na každé správné diskotéce.

Prázdný nebyl ani latinskoamerický sál, kde jste si mohli zavzpomínat a také procvičit všechny tance, které jste se naučili v tanečních. Nejdříve zde hrál Mercury Praha, který byl později vystřídán DJ Davidem Štěrbáčkem.

Těm, kterým bylo v horních sálech příliš horko, bylo dole k dispozici Futurum, kde se mohli „zchladit“ – nejdříve při Nukleárních Vokurkách, později s kapelou Bengas (která musela pro velký zájem ještě pár písniček přidat) a až do ranních hodin s DJ Faktorem M.

Pevně doufáme, že vám všem, kteří jste se našeho Studentského plesu zúčastnili, se tam líbilo a že nám zachováte přízeň. A vy, kteří jste na plese letos nebyli, jste již teď zváni na příští ročník, který se s největší pravděpodobností bude konat zase v březnu. Už nyní se na vás všechny moc těšíme!

Soňa Caldová

AEGEE Praha

Mohlo by tě zajímat: