První zářijový týden ve znamení hudby, vědy, ale i sportu. Přehled akcí je tady.

2. 9. 2019 | | Studentský život Praha_

První zářijový týden uspokojí snad záliby všech. V pražských ulicích se budou konat akce spojené s hudbou, vědou, ale i sportem.

Úterý 3.9.

V tento den se můžete těšit na Křest zpěvníku Tomáše Kluse Já, písničkář – Potřetí. Těšit se můžete na minikoncert, k zakoupení bude i zpěvník, jehož kmotry jsou Jaroslav Uhlíř a Zdeněk Svěrák. Minikoncert bude probíhat od 18:00 na Střeleckém ostrově u karavanu Cocovan.

Středa 4.9.

Ve středu se můžete těšit na Festival vědy, který bude probíhat od 8:00 do 19:00 na Vítězném náměstí. Tématem festivalu je věda v profesích. Můžete se těšit na skvělé ukázky fyzikálních i chemických pokusů a nejen to.

V pražských kasárnách proběhne Koncert pro klima spojený s upozorněním na problematiku změny klimatu, který pořádá Greenpeace Česká republika. Odpoledne si budete moci vyrobit vlastní peněženku v recyklační dílně a večer na Vás bude čekat hudební koncert Tata Bojs, Mucha a Zrní. Program bude zahájen v 16:00 a probíhat bude do půlnoci. Pořadatelé upozorňují na možnost zaplnění kapacity.

Čtvrtek 5.9.

Pokud nebudete vědět, co dělat čtvrteční večer, tak od 21:00 do 0:00 bude probíhat Letní kino: Kouř ve Skautském institutu na Staromáku. Promítat se bude letos už potřetí film Kouř v českém znění s anglickými titulky. Vstupenku seženete za 60 Kč.

Můžete se také zúčastnit cyklu diskuzních přednášek na téma Čeká českou ekonomiku recese?, kterou pořádá Unicorn College ve svých prostorách na Žižkově na Unicorn College od 17:00 do 18:30.  Se svým názorem vystoupí ekonom Komerční Banky Michal Brožka a místopředseda Českého statistického úřadu Jaroslav Sixta.

Pátek 6.9.

V pátek proběhne oslava zdraví s podporou lékařů České republiky, která nese název BodyFest. Cílem této akce je informovat prostřednictvím lékařů a odborníků o problematice zdraví a zdravého životního stylu na více úrovních. Akce proběhne od 10:00 až do sobotního večera v prostorách Pragovka Art District na Praze 9. Vstupenky jsou stále v prodeji za 130 Kč.

Sobota 7.9.

Pro příznivce hamburgerů bude probíhat nejen během soboty, ale i neděle Burgerfest na Výstavišti v Holešovicích. Těšit se můžete nejen na kvalitní hamburgery, ale i na bohatý hudební program. Vstupenku seženete za 150 Kč na jeden den.

V případě, že budete mít náladu si zaběhat,  v neděli dostanete příležitost. Bude se totiž konat desetikilometrový běh v rámci Birell Prague Grand Prix, který vypukne v 19:30 na náměstí Republiky. Předcházet mu bude Adidas Běh pro ženy 5 km, který je jediným během jen pro ženy a bude startovat v 18:00 ze stejného místa. Na oba běhy je stále možné koupit registrace.

 

Mohlo by tě zajímat: